Sorun PSU'da gibi gözüküyor. Her ne kadar testte böyle sabitlik olsa da 11,736 pek iyi bir değer değil, çünkü oyunlarda voltaj sabit değil, sahne sahne farklı voltaj ve farklı davranışlar gerekir. Öyle ki benim PSU'm 550W olmasına rağmen 230W ve mimarisi ve yapısı gereği voltaj hassasiyeti çok olan ARC a750'yi taşırken bile 11,952'nin aşağısına inmiyor. Oyunlarda ise 12V civarı takılıyor. Sağlıklı PSU buradan anlaşılır.
Sorunu kısaca açıklayacak olursam PSU gerekli stabil süreğen voltajı ekran kartına zamanında ve stabil bir şekilde veremediği için dolaylı olarak ekran kartı voltajı alamadığı için ekranı kapatıyor, bir bakıma kitleniyor (BSOD veriyor) ve kendisini bu durumdan kurtarmak için yeniden başlatıyor. Bu sorunu ben bizzat yaşadım ve sorunu PSU değiştirerek çözdüm. Aşağıda 10 dakikalık test sonrası sonuçlarım bu şekilde.
Çözüm önerim ise bütçe oluşturup Amazon üzerinden kaliteli bir PSU sipariş etmenizdir. Problem, olası bir başka bir problem ise, PSU'yu kolay bir şekilde iade edersiniz, Amazon bu konularda sorun çıkarmıyor.
Ayrıca WhoCrashed? programı aracılığıyla mavi ekran dumplarına bir göz atın. Muhtemelen VIDEO_TDR_ERROR gibi bir kod olacaktır, en azından bu benim karşılaştığım sorundu.
Eki Görüntüle 246965