R5 5600 & GTX 1080 Ti sistemde oyunlarda ve sistem boştayken takılma oluyor

THEROX

Üyecik
Arkadaşlar selam,

AMD'nin yazılım tarafındaki problemler ve daha iyi olacağını düşündüğümden dolayı ekran kartımı RX 5700'tan GTX 1080 Ti'ya değiştirdim. Önce DDU ile eski ekran kartımın sürücüsünü silip sonra 1080 Ti'ın sürücülerini yükleyip denedim. Az sonra anlatacağım kasılma ve takılmaları yaşayınca format attım.

Problemler hala devam ediyor. Bilgisayarı açtığımda başlangıç App'leri (Discord vs.) açılırken 2-3 saniyelik bir takılma yaşıyorum. (Bu sırada imleç 2. ekrana geçiyor belki bir ipucu olabilir sorunu anlamak açısından.)

POE'de GPU kullanımı %90'ın altına düşmüyor. (Sorun mu bilmiyorum.) Örneğin; FM'de gün atlarken yan ekrandaki video ve ses takılıyor. POE'de ise 10-15 saniyede bir aynı problemi yaşıyorum. Şu ana kadar sadece Path of Exile 2 ve FM 24'te denedim.

BIOS'um, ekran kartı driverım güncel, chipset güncel. Şebekeden gelen prizi üçleyip 3 ayrı uzatma kullanıyorum. PSU sadece bir masa lambası ile birlikte takılı. Takılmaları yaşadığım anlarda Afterburner'ın ve Görev Yöneticisi'nin bazı görsellerini ve OCCT ile CPU-RAM testinin görsellerini ekleyeceğim.

Windows 11 kullanıyorum. Arızanın hangi parçadan kaynaklandığını da çözemediğim için herhangi bir şey yapamıyorum, ekran kartı ise ekran kartı güncelleyeceğim ama bu sefer sorun devam ederse sıkıntı yaşayacağım, yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Sistemim:
  • GPU: GTX 1080 Ti
  • CPU: Ryzen 5 5600
  • RAM: DDR4 3000 MHz G.Skill 2x16
  • MBD: MSI B450M-A Pro Max-PSU: 750W High Performance GD

Son düzenleyen: Moderatör:
Takip edeyim, bende AMD yüzünden saliselik takılmalar oluyor ama 2 3 saniye olmadı hiç.

Takip edeyim, bende AMD yüzünden saliselik takılmalar oluyor ama 2 3 saniye olmadı hiç.
Sadece başlangıçta yaşıyorum onu hocam Oyunda yaşadıklarım o kadar uzun değil.. İşin garibi Rx5700 varken yaşamıyordum bunu kartın performansı ve sürücü problemleri yüzünden 1080Ti kafama yatmıştı açıkçası şimdi bambaşka sıkıntılar ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…