raynftl

Çalışkan
@BerkayZ87 hocam, merhaba. AMD R5 5600 ve GTX 980 ekran kartı olan PC'de sadece Valorant oynuyorum ve FPS'im 250-450 arası değişiyor. Renkerini beğenmediğim eski bir 144Hz BenQ monitörüm var (XL2411p) ve yeni monitör almak istiyorum 360 Hz. Alienware 2523hf modelini almamı tavsiye ediyor arkadaşlar ancak benim FPS 360'ın altına düştüğü zamanlarda sorun yaşar mıyım? Adaptive Sync, G-Sync falan var bir sorun olmaz deniyor ama onlar da input lag yapıyormuş sanırım. Ne tavisye edersiniz bana?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlam bir monitörün olması için sağlam ekran kartına gerek var ama illaki sağlam alacaksın diye değil. 360Hz sınırlı bir monitörü kullanman ıcın ekran kartının vereceği FPS değeri haddinden fazla yuksek olsaydı tabii. Eski, bir şey diyemem, alabilirdiniz.
Bilgisayar parçalarınızı yükseltip 144Hz'lik monitör öneririm. Bu 2-3 yıl seni götürür. İleriki yıllarda nasıl bir teknolojiyle karşılacağız belli değil.

@BerkayZ87 hocam, merhaba. AMD R5 5600 ve GTX 980 ekran kartı olan PC'de sadece Valorant oynuyorum ve FPS'im 250-450 arası değişiyor. Renkerini beğenmediğim eski bir 144Hz BenQ monitörüm var (XL2411p) ve yeni monitör almak istiyorum 360 Hz. Alienware 2523hf modelini almamı tavsiye ediyor arkadaşlar ancak benim FPS 360'ın altına düştüğü zamanlarda sorun yaşar mıyım? Adaptive Sync, G-Sync falan var bir sorun olmaz deniyor ama onlar da input lag yapıyormuş sanırım. Ne tavisye edersiniz bana?

Hocam bence 165-240 Hz alın. Geri kalanıyla ekran kartı alın derim.

165Hz alıp 2. elden 3070 3060 Ti RX6600 kovalanabilir veya Arc A770 fiyatı düşmesi beklenip 0 alınabilir.
Öncelikle ilginiz için herkese çok teşekkür ederim, peki örneğin 3070 ekran kartı almış olsam hangi monitörü onerirdiniz, açıkçası 240 almaktansa 360 alip en kötü şartlarda islemci de değişene kadar 240 kullansam saçma mi olur, yani marka model monitör onerilerinizide paylaşırsaniz çok sevinirim @Ricardo Quaresma @worcq @Kkaliuss @TinerciYasin

Öncelikle ilginiz için herkese çok teşekkür ederim, peki örneğin 3070 ekran kartı almış olsam hangi monitörü onerirdiniz, açıkçası 240 almaktansa 360 alip en kötü şartlarda islemci de değişene kadar 240 kullansam saçma mi olur, yani marka model monitör onerilerinizide paylaşırsaniz çok sevinirim @Ricardo Quaresma @worcq @Kkaliuss @TinerciYasin

Eğer güzel bir bütçeniz varsa 3070 + 360Hz iyi olur işlemci geliştirme planınız varsa o zamanda AW2523HF iyi olur. 3 aydır kullanıyorum bi sorununu görmedim

360 Hz alıp ne yapacaksın ki? Oyunlarda 360 FPS alamayacağına göre 3070 ile bir anlamı yok. 3070 alacaksan 165 veya 144 al yoluna bak, gerek yok yani o kadar para vermeye 360 Hz monitörlere.

980 varken 450 600 arası FPS alıyordum, 1080 taktım ve 150FPS'ye bile düşebiliyor şu an. Tavsiyem donanım alırken Valorant denen oyunu kaale alma, paranın alabileceğiyle en iyi donanımı al derim.

3070 alırsanız tabi 360 öneririm. Şuan stabil 360-400 fpslerde gezinmiyorsunuz bu yüzden 360 Hz boşu boşuna zarar olur. En iyisi 240 Hz + yeni ekran kartı. Hem monitörü verimli kullanırsınız hem paranız çöp olmaz.