Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Kaer Morhen
Bunun aslında iyi bir şey olduğunun farkındayım ama biraz garipsedim. Statik OC ile kullanıyorum ve anakart MSI olduğundan CPB ayarına müdahale edemiyorum. Voltajı override + offset olarak ayarladım ama 0.3V olduğuna bile şahit oldum. Bunun sebebi nedir? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

MSI_SnapShot_00.webp MSI_SnapShot.webp 1757257673789.webp

Son düzenleme:
Çözüm
Yaptığınız ayarla alakalı bir şey. Yükte 1.2V-1.3V görüyor ise iyi. Endişe ediyorsanız sadece offset olarak ayarlayın.
Baktım de offset ayarında en düşük olarak 0.0250 vermişsiniz. Dediğiniz değerlere düşmesi normal.
Bir de Override CPU Core Voltage değeri de 1.1V.
Normalde 1.125 V çalışacak yükte 1.2V gibi değerler verecektir.
Yani sıkıntı yok gibi. C6/C7 uyku moduna geçtiği için 0.3v görüyorsunuz.
Yaptığınız ayarla alakalı bir şey. Yükte 1.2V-1.3V görüyor ise iyi. Endişe ediyorsanız sadece offset olarak ayarlayın.
Baktım de offset ayarında en düşük olarak 0.0250 vermişsiniz. Dediğiniz değerlere düşmesi normal.
Bir de Override CPU Core Voltage değeri de 1.1V.
Normalde 1.125 V çalışacak yükte 1.2V gibi değerler verecektir.

Son düzenleme:
Çözüm
Yaptığınız ayarla alakalı bir şey. Yükte 1.2v-1.3v görüyor ise iyi. Endişe ediyorsanız sadece offset olarak ayarlayın.
Bir de override CPU Core voltage değeri de 1.1v.
Normalde 1.125 v çalışacak yükte 1.2v gibi değerler verecektir.

Teşekkür ediyorum hocam. Şimdi raylar yerine oturdu.

Başta dediğim gibi +offset vermeme rağmen bu değerlere düşmesinin sebebinin çekirdeklerin kapanması olduğunu aklıma getirememiştim.