Luna1057

Yetkin
Arkadaşlar şu an RX 6700 XT kullanıyorum fakat bazı şeylerde yetmemeye başladı, belki değiştirebilirim diye konu açtım. İkinci el de olabilir 0 da, fark etmez. En yüksek hangi ekran kartını alabilirim? Benim aklıma RX 6900 XT, 3080, 3080 TI geçti çünkü bazen Blender kullanıyorum fakat AMD olsa da sorun oluşturmuyor sürekli kullanmadığım için. İşlemci olarak da aklımda 5800x geçiyor çünkü ucuz geldi bana 2. elde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen paranın yettiği en iyi GPU'yu al da, ekran kartını terletmek kolay. DLSS/FSR yerine doğal çözünürlük kullanırsın veya çözünürlüğü yazılımsal olarak 2K'ya çekersin. Mükemmel çözüm değil ama CPU'ya paran yetene kadar en azından AAA hikayeli oyunlarda kurtarır. CPU'ya yüklenen grafik ayarlarını kısmak da yardımcı olabilir keza.

Yetmemeye başladı dan kastınız nedir? Bir dönem ryzen 5600 ile 6700xt kullanıyordum takılma yaşıyordum. Benzer bir durum mu?

Yetmemeye başladı dan kastınız nedir? Bir dönem ryzen 5600 ile 6700xt kullanıyordum takılma yaşıyordum. Benzer bir durum mu?
Takılma hiç yaşamadım 3 yıldır fakat bazı hikayeli oyunlarda FPS sorunu oluyor. Örnek olarak Horizon: Forbidden West DLC'sin de sorunlar yaşıyordum. Blender kullandığım için ve işlemcide biraz eski kaldığı için yenilemek istiyorum. PSU'da değiştireceğim için aklıma geldi bir anda.

Bir de Ark: Survival Ascended oyununu oynamak istiyorum. Oyun var ancak sistem yetmiyor. Orta grafiklerde zor açıyor oyunu.

Son düzenleme: