mikro

Çalışkan
Merhaba, normalde AM5 sisteme geçmeyi düşünüyordum ama ekran kartını da yükseltip bir süre daha AM4'te kalmaya karar verdim.

Mevcut sistem:
  • Corsair Spec Delta RGB 550W Güç Kaynağı Temperli Cam Mid Tower ATX
  • Gigabyte B450M-S2H
  • AMD Ryzen 5 5600
  • ADATA AX4U300038G16A-SR30 XPG Gammix D30 8 GB DDR4 3000 MHz CL16 PC RAM (2 adet)
  • Galax NVIDIA GeForce RTX 2060 1-Click OC

1080p oynuyorum. Çok oyun oynayan biri değilim arada sırada keyfi olarak CS2, Valorant, Battlefield 6 vb. ve arada da hikayeli oyunlar oynuyorum. Ekran kartı önerilerinize ihtiyacım var. Normalde RTX 5060 8 GB alacaktım ama VRAM ihtiyacından dolayı direk RX 9060 XT 16 GB alıp geçeyim dedim onda da 1080p'de darboğazdan bahsediyorlar çok rahatsız eder mi bilemedim. AM4'te kalacağımı düşünerek ekran kartı önerilerinizi bekliyorum. 2. el düşünmüyorum. Tavsiyelerinizi sıfır ürünleri düşünerek yaparsanız sevinirim.

Ryzen 5 5600 ve RTX 5060 8 GB kullaniyorum, 1080p'de yuksek grafiklerde VRAM sinirina takilacagin oyun neredeyse yok - sadece Indiana Jones gordum ben, belki varsa bir iki tane daha vardir en fazla-, cok da performansli ve darbogazsiz bir sekilde calisiyor.

Ryzen 5 5600 ve RTX 5060 8 GB kullaniyorum, 1080p'de yuksek grafiklerde VRAM sinirina takilacagin oyun neredeyse yok - sadece Indiana Jones gordum ben, belki varsa bir iki tane daha vardir en fazla-, cok da performansli ve darbogazsiz bir sekilde calisiyor.
Aklımda ilk 5060 vardı zaten. Ben de şu an VRAM'in sıkıntı olacağını düşünmüyorum, 2 sene sonra falan birden sıkıntı olur mu acaba diye düşünüyorum. Bir de BF6 oynadıysan performansı nasıl?

Hem sıfır hem de VRAM olarak 16 GB isterseniz RX 9060 XT 16 GB tek seçenek olarak durmakta. 8 GB RTX 5060 da aynı işi yapacaktır.
İkisi arasındayım ben de. AMD gerçekten ilerledi ekran kartı işinde ama yine de NVIDIA kadar stabil değil bildiğim kadarıyla. Sorun çıkarır mı acaba kısmı düşündürüyor.

RTX 5060 Ti'da bakabilirsin.
(1080P'de bir miktar darboğaz olur mu bilmem ama FPS düşmesi falan yaşamazsın)
5060 Tİ pek düşünmeme nedenim hem fiyat nerdeyse 20k'ya çıkıyor hem de VRAM'i 8 GB kalması. Düz 5060'da 8 GB kabul edilebilir ama Tİ'da da bu fiyatlarda 8 GB kalması pek mantıklı gelmedi bana.

Yani 4060Ti kullanıyorum 5600 ile çok oyun oynadım, oyun optimize özürlü değilse 8 GB gayet yetiyor. 5060Ti hafif darboğaz yapar mı emin değilim testlere bakmak lazım. Ama 16 GB 1080 için para israfı orası kesin. Ama ben monitörü 2K yaparım sonra, hikayeli devam ederim diyorsan kesin 16 GB al zaten. MFG fena.

Aklımda ilk 5060 vardı zaten. Ben de şu an VRAM'in sıkıntı olacağını düşünmüyorum, 2 sene sonra falan birden sıkıntı olur mu acaba diye düşünüyorum. Bir de BF6 oynadıysan performansı nasıl?

İkisi arasındayım ben de. AMD gerçekten ilerledi ekran kartı işinde ama yine de NVIDIA kadar stabil değil bildiğim kadarıyla. Sorun çıkarır mı acaba kısmı düşündürüyor.

5060 Tİ pek düşünmeme nedenim hem fiyat nerdeyse 20k'ya çıkıyor hem de VRAM'i 8 GB kalması. Düz 5060'da 8 GB kabul edilebilir ama Tİ'da da bu fiyatlarda 8 GB kalması pek mantıklı gelmedi bana.
Hocam 2 sene sonra da sahsen 1080p gaming icin sorun yasayacagini dusunmuyorum ben. BF6 icinse ultra ayarlarda dlss quality ile beraber +100 fps rahat aliyorsun, ayar kisarsan zaten +150 fps ustune hayli hayli cikiyor.

RTX 5060'a karar verdim ve hepsiburada'da peşin fiyatına 6 taksit var mış Inno3d Geforce Rtx 5060 Twın X2 Oc 8gb siparişimi verdim. Ayrıca garanti bankasının da kampanyası var mış 500 TL bonus verdi, toplamda 14.750 TL'ye almış oldum.

Aşağıya linkini bıraktığım video da VRAM konusunda kafamdaki soru işaretlerini bitirdi, birinin işine yarar diye o linki de bırakmış olayım. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.