AceTeq
Üstün
Bu sefer tek core değil de tüm coreları test ediyor sanırım, 3ü geçti zira.
Hepsini sırayla test ediyor. Fotoğraf atar mısınız, bakayım.
Bu sefer tek core değil de tüm coreları test ediyor sanırım, 3ü geçti zira.
Hemen atıyorum hocam.Hepsini sırayla test ediyor. Fotoğraf atar mısınız, bakayım.
Global C-State overclock düşmanı yeminle. Bu testi CTRL+C yaparak kapatın, Prime95 testi yapalım, kapanacak mı merak ettim.
Eki Görüntüle 106524
Hocam Core-Cycler 48 derecediydi ve 2. iterasyona geçmişti sorunsuz ama kapattım siz deyince. Direk Prime95 Torture açınca kapandı 1 dakika içinde 74 derece olup. Peki ne yapalım şimdi sizce?
Throttle limiti 98-99 gibi bir şey yapsak olur mu diğer değişimleri koruyarak? Zira hata vermiyor Core-Cycler programı, bakalım 85-90 derecelere çıkarsa Prime95 kapatacak mı sistemi?
@korro Cinebench R23 testi yaparken sol üstteki file sekmesini tıklatın ve Advanced benchmark açın ve aşağıdaki maksimum test duration çıkacak OFF yapıp test edin. 10 dakika boşuna beklemeyin.
1499pts aldım single core R23te sorun çıkarmadı, ancak Prime95teki kapanmalar oyunlarda da olur mu sizce? Global C-State'i değiştirelim mi yine yoksa dediğiniz gibi mi kalsın?Senden bir sıcaklık limiti belirlemeni istememin nedeni de buydu. İşlemciyi 85-95 dereceye zorlamanın hiçbir manası yok. %1-2 performans için değecek bir şey değil. Arka planda bir şey çalışmayacak şekilde tek döngülük Cinebench R23 testi yapın ve sonuçları paylaşın bakayım.
Dediğimi unutmayın.
Global C-State'i değiştirelim mi yine yoksa dediğiniz gibi mi kalsın?
Multi Core R23'te 11899pts aldım, hocam her şey iyi de bu Prime95 neden reset atıyor halen?Kapattırmamın nedeni stabiliteyi sağlamak için ve öyle de oldu. Negative 30 değeri ile kapanırken Prime95'te şimdi neden kapanmıyor sanıyorsunuz?
Çoklu çekirdek testi de yapmanız gerek ve tek çekirdeği yapmanıza da gerek yok, alacağı puan zaten 1500 civarı olacak.
Multi Core R23'te 11899pts aldım, hocam her şey iyi de bu Prime95 neden reset atıyor halen?
Test ettiniz zannetim, şimdi size şöyle anlatayım. Core Cycler'i çalıştırıyorsunuz ve hiç kapatmıyorsunuz. Hata veren çekirdek olunca, programı kapatıp BIOS'a girip yine Curve Optimizer'e giriyorsunuz ve all Core yerine per Core negative yapıp ilgili çekirdeği yani hata veren çekirdeği 2 birim düşürüyorsunuz. Yani 30 ise 28, 28'de de hata verdi, 26. bunu her bir çekirdek hata verdikçe, hata veren çekirdeği 2 birim düşürp tekrar test edeceksinz. Sonunda çekirdekller hata vermeyene kadar. Şimdi bunu yapmadan önce OCCT indirin ve kapanmaya neden olan çekirdeği bulmayı deneyelim. Buna yarın devam ederiz.