Bahsettiğim olaya geldik hocam. Ben artık OC önermezdim.
Detaylar
Kim cevapladı?Dagster3532
Becerikli
@AceTeq hocam bu güç tüketimine gereksiz fazla ısınıp düşük puan verdi sanki.
@Dagster3532 o macun sebebi ile ortalama +10 derece daha fazla ısınıyor bilgin olsun.
Kasa için fan alırken macunu da alacağım hocam. Kasa önüne gerekirse geçici süreliğine vantilatör bile dikerim.
Kasa için fan alırken macunu da alacağım hocam. Kasa önüne gerekirse geçici süreliğine vantilatör bile dikerim.
O kadarda ciddi bir durumunuz yok hocam. İşlemciniz ekran kartınızı besleyecek düzeyde ve mevcut durumda zararınız kazancınızdan fazla da olabilir.
AceTeq
Üstün
Bahsettiğim olaya geldik hocam. Ben artık OC önermezdim.
OC'u anakartın kapasitesi kadar yapmayı denemek istiyorum.
@Dagster3532, PPT 76, TDC 65, EDC 120 gir. Yine +200 Boost Clock vereceğiz, Scalar X10'da kalsın ama bu sefer All Core Negative -30 zorlayalım. Yine aynı şekilde test edip görsel paylaşın. MOSFET'lerin ısınma riskinin en yüksek olduğu durum tek çekirdek yükündeki voltaj atlamaları olacak. Duruma göre vaziyet alırız.
Dagster3532
Becerikli
OC'u anakartın kapasitesi kadar yapmayı denemek istiyorum.
@Dagster3532, PPT 76, TDC 65, EDC 120 gir. Yine +200 Boost Clock vereceğiz, Scalar X10'da kalsın ama bu sefer All Core Negative -30 zorlayalım. Yine aynı şekilde test edip görsel paylaşın. MOSFET'lerin ısınma riskinin en yüksek olduğu durum tek çekirdek yükündeki voltaj atlamaları olacak. Duruma göre vaziyet alırız.
Sistem sorunsuz açıldı yine test ediyorum.
İlkte kazayla Alt Tab attığım için ikinci kere yaptım. İlkte de aşağı yukarı böyle bir puan çıkmıştı.
Son düzenleme:
AceTeq
Üstün
@AceTeq hocam çekirdek voltajı aşırı yüksek. Manuel ayarlasak daha az kullanp daha az ısınacak sanki.
@Dagster3532, bir de +200'ü kaldırıp deneyelim. Sonra Manuel'e bakalım. Şu durumda iyi sonuçlar elde etmek pek mümkün görünmüyor. Hem macun iyi değil hem de sistemde ne yüklü neler çalışıyor onu da bilmiyorum. @Dagster3532, performanstan ziyade şimdilik ısıyı düşürmeye odaklansak daha iyi gibi.
Dagster3532
Becerikli
@Dagster3532, bir de +200'ü kaldırıp deneyelim. Sonra Manuel'e bakalım. Şu durumda iyi sonuçlar elde etmek pek mümkün görünmüyor. Hem macun iyi değil hem de sistemde ne yüklü neler çalışıyor onu da bilmiyorum. @Dagster3532, performanstan ziyade şimdilik ısıyı düşürmeye odaklansak daha iyi gibi.
Sonuç bu hocam.
AceTeq
Üstün
Değişen pek bir şey yok. Daha fazla UV yapmak için manuel olarak müdahale etmemiz gerek. @Ehwenisher, sence 4.4 ile 1.1v açar mı dersin?
Dagster3532
Becerikli
Değişen pek bir şey yok. Daha fazla UV yapmak için manuel olarak müdahale etmemiz gerek. @Ehwenisher, sence 4.4 ile 1.1v açar mı dersin?
Deneyelim hocam nereden yapıyoruz? En fazla clear CMOS yaparım. Tornavida elimde artık alışkanlık oldu.
Yeni mesajlar
-
-
Elektronik ASUS TUF GAMING 850W güç kaynağı sepette 6.476 TL!
- Prof. Dr. Abuzer Kömürcü
-