CarlNumber

Uzman
Merhaba, şu an 2K geçmeyi düşünüyorum. Bir süre sonra kartı almayı düşünüyorum ancak ne alacağım konusunda aşırı kararsızım, 0 veya 2.el fark etmez. AMD / NVIDIA da fark etmez. Ara ara oyun dışı şeylerim de oluyor ama AMD de sıkıntı yapmaz herhalde diye düşünüyorum. Aklımda 7800 XT / 9060 XT / 9070 (non XT) yani düz olan veya 4070 / 4070S / 5060 Ti 16 GB var, hatta 3090 da buna dahil.

İşlemci: R5 5600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, şu an 2K geçmeyi düşünüyorum. Bir süre sonra kartı almayı düşünüyorum ancak ne alacağım konusunda aşırı kararsızım, 0 veya 2.el fark etmez. AMD / NVIDIA da fark etmez. Ara ara oyun dışı şeylerim de oluyor ama AMD de sıkıntı yapmaz herhalde diye düşünüyorum. Aklımda 7800 XT / 9060 XT / 9070 (non XT) yani düz olan veya 4070 / 4070S / 5060 Ti 16 GB var, hatta 3090 da buna dahil.

Bütçe nedir?

Şu an ki durumda driver ve performans olarak AMD ve NVIDIA neredeyse başa baş ama fiyat konusunda AMD bir tık daha önde. Şahsen AMD tercih etmeye çalışırdım. İleride Linux'a geçme düşünceniz var ise iyi de olur, malum yeşil arkadaşın Linux ile uyumluluğu biraz sıkıntılı.

AMD işlemcide iyi ama ekran kartında durum farklı. Oyun dışı dediğin işler eğer Blender, Stable Diffusion veya CUDA gerektiren herhangi bir şeyse NVIDIA senin için zorunluluk. Ayrıca R5 5600 yaşlanan bir mimari NVIDIA'nın DLSS teknolojisi işlemciye yük bindirmeden görüntü ürettiği için senin sisteminin ömrünü AMD'ye göre 2 yıl daha fazla uzatır.

AMD işlemcide iyi ama ekran kartında durum farklı. Oyun dışı dediğin işler eğer Blender, Stable Diffusion veya CUDA gerektiren herhangi bir şeyse NVIDIA senin için zorunluluk. Ayrıca R5 5600 yaşlanan bir mimari NVIDIA'nın DLSS teknolojisi işlemciye yük bindirmeden görüntü ürettiği için senin sisteminin ömrünü AMD'ye göre 2 yıl daha fazla uzatır.
Photoshop için RTX 3060 Ti işe yarar mı sizce?

Photoshop için RTX 3060 Ti işe yarar mı sizce?

RTX 3060 Ti, Photoshop için fazlasıyla yeter, hatta artar bile. Photoshop zaten ekran kartını en çok yapay zeka filtrelerinde ve tuvaldeki akıcılıkta kullanıyor bu kartın içindeki CUDA çekirdekleri de o işlerin içinden çok rahat geçer. 8 GB belleği de profesyonel tasarımlarda seni yarı yolda bırakmaz. Ryzen 5 5600 ile de tertemiz çalışır.

Uygun fiyata bulursan ve PSU, kasa buna sorun çıkarmazsa RTX 3090 diyorum. Hayvansal bir kas gücü var ve en son fiyatları uygun deniyordu. Uygun fiyat burada vurgu çünkü darboğaz sadece cüzdanın için geçerli.