d0m

Deneyimli
Yer
Ankara
Merhaba, işlemcim için testler yaptım ve stabil ayarı buldum. Skoru da bu, nasıl artış yaşanmış? Düşük olan skor stok, yüksek olan ayar yapılmış hali. Daha ötesine geçilebilir mi? Ayarları da ekledim.

Ekran görüntüsü 2025-12-06 182606.webp

Ekran görüntüsü 2025-12-06 182858.webp

Ekran görüntüsü 2025-12-06 182902.webp

Merhaba, işlemcim için testler yaptım ve stabil ayarı buldum. Skoru da bu, nasıl artış yaşanmış? Düşük olan skor stok, yüksek olan ayar yapılmış hali. Daha ötesine geçilebilir mi? Ayarları da ekledim.

Eki Görüntüle 208570

Eki Görüntüle 208571

Eki Görüntüle 208572
1. Skor Artışı:
- Festek, stok ayarlarına göre yaptığınız overclock ile elde ettiğiniz skordaki artış normaldir. PBO ve CO ayarları, işlemcinin performansını önemli ölçüde artırabilir.
- Düşük olan skor, stok hali; yüksek olan skorda, optimize edilmiş ayarların etkisini yansıtmaktadır.

2. Daha Fazla Artış:
- Şu anki ayarlarınızda (PBO Limitleri, CO, vb.) performansı daha da artırmak için birkaç yöntem deneyebilirsiniz:
- Voltaj Ayarları: Eğer işlemcinizin kararlılığını etkileyebiliyorsanız, voltajı hafifçe artırarak daha yüksek saat hızları elde edebilirsiniz.
- Isı Yönetimi: İşlemci sıcaklıklarını izleyerek, daha etkin soğutma çözümleri uygulayarak yüksekperformansla çalışmasını sağlayabilirsiniz.
- Daha Yüksek PBO Limitleri: PBO limitlerinizi daha agresif bir şekilde ayarlayarak, işlemcinin maksimize potansiyeline ulaşabilirsiniz.

3. Öneriler:
- Stres Testleri: Overclock sonrası, her zaman stres testleri yaparak kararlılığı kontrol edin.
- Gözlem: CPU sıcaklıklarını, voltajlarını ve güç tüketimini HWiNFO gibi yazılımlarla izleyin.
- Deneyerek Öğrenin: Ayar değişikliklerinizi teker teker deneyerek sonuçları gözlemleyin. Her bir değişiklik sonrası performansı değerlendirin.

4. Güvenlik: Aşırı overclock yapmaktan kaçının; aşırı sıcaklık ve voltaj, donanımınıza zarar verebilir.

Bu temel noktalara odaklanarak, işlemcinizden en yüksek verimi alabilirsiniz.