cnarsama
Üyecik
Merhaba,
İşlemcim 5600X, SE-214-XT kule tipi soğutucuyla birlikte kullanıyorum.
BIOS güncelledim normalde hiç BIOS ayarları ile uğraşmam default kullanıyordum, bu sefer güncellemeden sonra bir kurcalayayım dedim.
Birkaç oyunda da test ettim, önceden sıcaklıklar 65-70 arasındaydı (defaultta). PBO Advanced + all cores -30 müdahalesinden sonra 55-65 arasında gidip geliyor ve FPS değerlerinde de ufak bir artış var.
Daha fazla ne yapabilirim? Bilgili arkadaşlardan tavsiye almak güzel olur.
İşlemcim 5600X, SE-214-XT kule tipi soğutucuyla birlikte kullanıyorum.
BIOS güncelledim normalde hiç BIOS ayarları ile uğraşmam default kullanıyordum, bu sefer güncellemeden sonra bir kurcalayayım dedim.
- Default ayarlarında (PBO Auto, CBP Auto), R23 testi yaptım ilk olarak. 10200 küsur bir skor çıktı, sıcaklık Max 70 dereceyi gördü ortalama 66 falandı.
- Ardından PBO'yu Auto'dan aktife çektim, aynı testi yaptığımda puan 11893 oldu fakat inanılmaz derecede sıcaklık uçtu. Max 95, ortalama 88 dereceleri gördü.
- Son olarak da PBO'yu Advanced çekip all cores -30 negative yaptım, tekrar test ettiğimde skor 11818 düştü (çok küçük bir düşüş) fakat sıcaklık inanılmaz düştü. Max 67, ortalama 63-64.
Birkaç oyunda da test ettim, önceden sıcaklıklar 65-70 arasındaydı (defaultta). PBO Advanced + all cores -30 müdahalesinden sonra 55-65 arasında gidip geliyor ve FPS değerlerinde de ufak bir artış var.
Daha fazla ne yapabilirim? Bilgili arkadaşlardan tavsiye almak güzel olur.