Şeklinde bir sistemim var. Bu sistemle oyun oynarken sürekli restart yiyorum, ne bir mavi ekran ne bir hata ne bir uyarı veriyor hatta bazen masaüstünde boş boş beklerken bile restart atıyor. Bilgisayar kapanıyor sonra hemen tekrar geri açılıyor.
Şeklinde bir sistemim var. Bu sistemle oyun oynarken sürekli restart yiyorum, ne bir mavi ekran ne bir hata ne bir uyarı veriyor hatta bazen masaüstünde boş boş beklerken bile restart atıyor. Bilgisayar kapanıyor sonra hemen tekrar geri açılıyor.
Sizin sorununuz muhtemelen PSU arızası fakat sistem yeni olduğu halde yapıyorsa daha önce aynı işlemci ve aynı seri anakartta başıma gelmişti benzer sorun. Ben BIOS ayarlarında değişiklik yaparak çözmüştüm denediğim yollar ve nasıl çözdüğüm aşağıdaki konuda mevcut.
Bilgisayarda çözemediğim bir problem var; yük altında hiçbir sorun yokken boştayken bazen kendi kendine yeniden başlıyor. Fakat yeniden başlarken Windows'un yeniden başlatılıyor ekranı gelmiyor. Yani bir anda kapanıp kendi kendine yeniden açılıyor.
Denediklerim:
Farklı priz
XMP açık/kapalı
Power IDLE aç/kapa
BIOS UP/Reset
BIOS'taki power ile ilgili tüm ayarları denedim. Windows'taki hata varsa yeniden başlat vs. diye bir ayar vardı, onu da denedim. Yine de bir şey değişmedi. Windows 10 ve 11'de de denedim...