KnifeRex

Çalışkan
  • Anakart:MSI B550M PRO VDH
  • İşlemci:RYZEN 5 5600
  • Ekran Kartı:MSI RTX 4060 VENTUS 8GB
  • İşletim Sistemi: WINDOWS 11
  • PSU: High Power Elite HP1-N750BR-E12s 750W 80+ Bronze

Merhaba, dün linkteki konuyu açmıştım ilk başta sorunum çözülmüştü ama şimdi yeniden hata vermeye başladı. WinDbg programı ile Minidump dosyalarına baktım ekran kartı hatası gözüküyor. ZIP dosyası olarak ekledim, bu hatayı nasıl çözebilirim?

Güncelleme: DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yeniden kurdum sorun halen devam ediyor. Ekran kartını garantiye göndermeyi düşünüyorum.

BIOS güncelleme ve cipset güncelleme yapın ve mavi ekran hatası için BIOS'tan bir ayarı kapatıyorduk onu araştırıp bakın derim.Bazen oluyor bazen olmuyor ise bu yazılımsal bir sorundan kaynaklıdır parçasal olduğunu düşünmüyorum.

Dosyalarında ekran kartı sorunu var evet lakin yaşadığın bir PSU sorunu da bu dosyalarda ekran kartı sorunu olarak görünebilir. Zira Windows'un bunun ayrımını yapabilen bir mavi ekran kodu bulunmuyor. Bundan dolayı sistemini varsa farklı bir güç kaynağı ile test etmeni öneririm.

• Anakart: MSI B550M Pro VDH.
  • İşlemci: Ryzen 5 5600.
  • Ekran kartı: MSI RTX 4060 Ventus 8 GB.
  • İşletim sistemi: Windows 11.
  • PSU: High Power Elite HP1-N750BR-E12s 750W 80+ Bronze.

Merhaba, dün linkteki konuyu açmıştım ilk başta sorunum çözülmüştü ama şimdi yeniden hata vermeye başladı. WinDbg programı ile minidump dosyalarına baktım ekran kartı hatası gözüküyor. ZIP dosyası olarak ekledim, bu hatayı nasıl çözebilirim?

Güncelleme: DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp yeniden kurdum sorun halen devam ediyor. Ekran kartını garantiye göndermeyi düşünüyorum.

Öncekine BIOS güncelleyin sonra başka PSU ile deneyin ayni sorun devam ediyorsan RAM'i test edin hatayı yine aliyorsunuz tamirciye göstermekte fayda var SSD eğer bozuksa yapabilir.

Dosyalarında ekran kartı sorunu var evet lakin yaşadığın bir PSU sorunu da bu dosyalarda ekran kartı sorunu olarak görünebilir. Zira Windows'un bunun ayrımını yapabilen bir mavi ekran kodu bulunmuyor. Bundan dolayı sistemini varsa farklı bir güç kaynağı ile test etmeni öneririm.
PSU sorunu olsa OCCT testinde vs çıkmaz mıydı? Gariplik şurada yaptığım testlerde bazen reset atıyor bazen donuyor ben reset atmak zorunda kalıyorum bazen de hiçbir sorun olmuyor. Ekran kartı sorunu olması bana da garip geliyor bu yüzden.