Bütçe
3000

phynos

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba. 2 gün önce kadar şu sistemi aldım sistem. Geldiği gibi çalıştırdım 2-3 saat sonra oyun girince bilgisayarda coilwhine sesi olduğunu fark ettim. Ekran kartı yüke binince ses oluşuyor fakat ses ekran kartından gelmiyor çok büyük ihtimalle çünkü dikkatlice dinlediğim zaman PSU'dan geldiğini anlayabiliyorum. Sizce ekran kartım yüke bindiğinde PSU'dan böyle bir ses çıkması normal mi? Firma da hazır sistem iadesi almıyor ve coilwhine var diye kargolasam sistemi, kartımı mundar edip bir sorun yok diyerek geri yollayacaklar, bu yüzden uğraşmak istemiyorum. 2-3k bandında coilwhine vakası en az olan ve üzmeyecek bir PSU arıyorum. PSU önerilerinize ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses dışında başka bir sorun çıkarmaz. Benim hem ekran kartımda hem de güç kaynağımda coil while var. Bana sorarsan alayım mı almayayım mı diye ben senin kullanmanı öneririm. İnan hiç gerek yok. İlla alacağım dersen şu ürüne bak bari.

Sadece PSU bazlı değişim yapabilirler. Gaming gen kendi distribütör olduğu ürünlerde birebir değişim yapıyor genelde. Şansını dene yine de bildir durumu.

Ses dışında başka bir sorun çıkarmaz. Benim hem ekran kartımda hem de güç kaynağımda coil while var. Bana sorarsan alayım mı almayayım mı diye ben senin kullanmanı öneririm. İnan hiç gerek yok. İlla alacağım dersen şu ürüne bak bari.
Öyle aşırı fazla bir ses var denemez kulaklık takmayınca kendi bayağı bir belli ediyor fakat kulakla beraber duyulmayacak vaziyete geliyordu yanlış hatırlamıyorsam ama psikolojik olarak rahat hissettirmiyor bu durum o yüzden PSU'yu değiştirmek istiyorum. Öneriniz için teşekkür ederim.

Sadece PSU bazlı değişim yapabilirler. Gaming gen kendi distribütör olduğu ürünlerde birebir değişim yapıyor genelde. Şansını dene yine de bildir durumu.
Bilemiyorum bence bu PSU da kronik olarak coil whine var değiştirilse de aynısıyla olacağı için bir şey değişeceğini zannetmiyorum. Belki de daha kötüsü gelebilir. Yarın firmayı telefonla arayıp konuşacağım yine de. Bu kadar para verip sitem alıyoruz test edip gönderiyorlar ve bu soruna nasıl bir şey yapmıyorlar anlamış değilim.

Ses konusunda hassiyeti varsa o PSU'yu almak iyi olmaz. Fanı bayağı sesli çalışıyor.
Açıklamak gerekirse şu şekilde.

29 Ağustos 2024'ten beri kullanıyorum. 40. saniyeden sonrası PSU'nun fan sesi.

Ses konusunda hassiyeti varsa o PSU'yu almak iyi olmaz. Fanı bayağı sesli çalışıyor.
Açıklamak gerekirse şu şekilde.

29 Ağustos 2024'ten beri kullanıyorum. 40. saniyeden sonrası PSU'nun fan sesi.

Evet biraz fazla ama kasa içerisinde bu ses biraz emilir. Ne yalan söyleyeyim bana çok gelmedi.

Kasa içerisinde ses azalacaksa eğer sorun olmayacaktır benim için şu cızırtı sussun yeter ki. Peki bu PSU'ya güvenebilir miyim? Sertifikaları vs. nasıldır?

Kasa içerisinde ses azalacaksa eğer sorun olmayacaktır benim için şu cızırtı sussun yeter ki. Peki bu PSU'ya güvenebilir miyim? Sertifikaları vs. nasıldır?

Olay sertifikası değil. Hyper Pro güncel olarak çok fazla talep gören bir model, gördüklerim içinde de ses konusunda başarılı değil. Epeyce sayıda fan sesi şikayeti gördüm.

Hangi PSU'yu alırsanız alın, coil whine ihtimalli bir ses sorunu yaşamanız muhtemel. En kaliteli üründe de başınıza gelebilir, en kalitesizinde de.

Kaliteli modellerde coil whine'ı azaltmak için PCB üzerinde alınan önlemler gereği görülme ihtimali daha az o kadar.

Olay sertifikası değil. Hyper Pro güncel olarak çok fazla talep gören bir model, gördüklerim içinde de ses konusunda başarılı değil. Epeyce sayıda fan sesi şikayeti gördüm.

Hangi PSU'yu alırsanız alın, coil whine ihtimalli bir ses sorunu yaşamanız muhtemel. En kaliteli üründe de başınıza gelebilir, en kalitesizinde de.

Kaliteli modellerde coil whine'ı azaltmak için PCB üzerinde alınan önlemler gereği görülme ihtimali daha az o kadar.
Sertifika derken kötü bir model midir, bozulma ihtimali yüksek mi maksadında dedim. Coil whine sorununu çözmek için psu değiştirmekten başka şansım yok. Bu fiyata Hyper Pro muadili bir ürün var mı fan sesi daha az olan?

Sertifika derken kötü bir model midir, bozulma ihtimali yüksek mi maksadında dedim. Coil whine sorununu çözmek için psu değiştirmekten başka şansım yok. Bu fiyata Hyper Pro muadili bir ürün var mı fan sesi daha az olan?

Ondan daha kaliteli, aynı fiyat.