Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ribbons

Uzman
Merhaba!

Bu akşam saatlerinde elektrik kesintisi yaşandı bölgemizde. Geri geldiğinde bilgisayarı açmak istedim fakat güç tuşuna basınca hiçbir şey tepki vermedi.
Tek fark ettiğim faremin ışığı saniye yanıp sönüyordu art arda tam güç alamıyor belli ki. Yedek kablom ya da güç kaynağım olmadığı için bir test yapamıyorum.

Yapabilecek bir şey var mıdır, yoksa servis mi lazım?

• 32 GB 3600 MHz CL 18 Dual.
  • RTX 4060 Ti 8 GB.
  • ASUS Prime B550M-K
  • Ryzen 5 5600.
  • DeepCool PF650 650W 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Denedim iki Pin'e 10 saniye dokunarak maalesef yine açılmadı.

Sanırsam PSU göçmüş. Arkadaşımın elinde FSP Hydro k 600W 80+ Bronze PSU var mış onu alıp taksam bir sıkıntı olur mu ya da yeterli gelir mi acaba?
600W bu sisteme yeterli gelecektir. En azından arkadaşındaki PSU'yu takıp sorunun PSU'da olup olmadığını anlayabiliriz. Yeni bir PSU alana kadar seni rahatlıkla götürür.
Fişi çekip PSU'yu kapalı konuma getirdikten sonra kasadan güç tuşuna 30 saniye kadar basılı tutun. Sonrasında fişi takıp güç kaynağını açın ve güç tuşundan bilgisayarı başlatın. Bakalım açılacak mı?

Parçaları söküp bir daha takar mısınız? Güç kabloları da dahil.

Fişi çekip PSU'yu kapalı konuma getirdikten sonra kasadan güç tuşuna 30 saniye kadar basılı tutun. Sonrasında fişi takıp güç kaynağını açın ve güç tuşundan bilgisayarı başlatın. Bakalım açılacak mı?

Dediklerinizi yaptım. Fakat halen açılmıyor. Anakart tarafında turuncu bir ışık yanıyor, sanırım güç vermeye çalışıyor fakat yetersiz geliyor gibi.

1.webp

2.webp

Dediklerinizi yaptım. Fakat halen açılmıyor. Anakart tarafında turuncu bir ışık yanıyor, sanırım güç vermeye çalışıyor fakat yetersiz geliyor gibi.

Eki Görüntüle 212891

Eki Görüntüle 212892
BIOS sıfırlamayı deneyelim isterseniz.

1-) Bilgisayarı fişten çekip elektriği kesin
2-) Aşağıdaki görselde işaretlediğim CLRTC pinlerine tornavida ile biraz dokunup bekleyin.
3-) Bilgisayarı fişe takıp yeniden açmayı deneyin

1766571354239.webp

BIOS'ta yaptığınız ayarlar varsa hepsi sıfırlanacaktır. Tekrar yapmanız gerekir.

Bir de bunu deneyelim.

BIOS sıfırlamayı deneyelim isterseniz.

1-) bilgisayarı fişten çekip elektriği kesin.
2-) aşağıdaki görselde işaretlediğim clrtc pinlerine tornavida ile biraz dokunup bekleyin.
3-) bilgisayarı fişe takıp yeniden açmayı deneyin.

Eki Görüntüle 212907

BIOS'ta yaptığınız ayarlar varsa hepsi sıfırlanacaktır. Tekrar yapmanız gerekir.

Bir de bunu deneyelim.

Sanırsam PSU göçmüş. Arkadaşımın elinde FSP Hydro k 600W 80+ Bronze PSU var mış onu alıp taksam bir sıkıntı olur mu ya da yeterli gelir mi acaba?

Son düzenleme:

600W bu sisteme yeterli gelecektir. En azından arkadaşındaki PSU'yu takıp sorunun PSU'da olup olmadığını anlayabiliriz. Yeni bir PSU alana kadar seni rahatlıkla götürür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm