Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lireal

Çalışkan
Bilgisayarımın parçaları fotoğraftakilerdir artı olarak fotoğrafta yer almayan parçalarım ise
Ekran kartı: Galax 4060 Ti 8 GB
İşlemci: Ryzen 5 5600
Bunların yanında 8 GB RAM daha aldım aynı modelden.

Neyse sorunuma geleyim. Bu ekran kartına sahip olmama rağmen oyunlarda düşük FPS ve sürekli drop yiyorum. O yüzden ilk önce BIOS'u güncelleyip sonra format attım belki formattan sonra çözülür diye ama hala FPS değerlerimde bir değişiklik olmadı. Çoğu oyunda düşük FPS alıyorum. Düşük FPS'ten kastığım arkadaşımın 1650 kartı var benimle aynı hatta bazen daha yüksek FPS alıyor.

Sorum olarak acaba bu parçalardan biri 4060 Ti'ye darboğaz yapıyor olabilir mi? Veya işlemcim 4060 Ti için mi güçsüz yardımcı olursanız sevinirim.

1768076456286.webp

Chipset güncel değilse normal siz yapın fark olacaktır. Sıcaklık değerleriniz normal mi? Sorun kaynağı olabilir sıcaklık.

1768080057944.webp

Şunu indirdim sıcaklıkları kontrol ediyorum çok sıcak gözükmüyor, normal gözüküyor.
AMD gözükmesinin nedeni nedir bu arada ekran kartım NVIDIA, sorun olmaz değil mi?

Eki Görüntüle 217478

Şunu indirdim sıcaklıkları kontrol ediyorum çok sıcak gözükmüyor normal gözüküyor.
AMD gözükmesinin nedeni nedir bu arada ekran kartım NVIDIA sorun olmaz değil mi?

Hayır sorun olmaz AMD chipset olduğu için AMD görünür. 2 indirme yöntemi var AMD chipset Auto yükleyici son sürümü alır yükler. Diğer yöntem ise anakart sitesinden indirdiğiniz daha stabil çalıştığını öne sürdüğü sürüm olur. 2. seçenekte sisteme göre değişir. Dilerseniz tek tek kurup deneyiniz hangisi daha iyi calışıyorsa onu kullanın. Revo Uninstaller programını kulanarak kaldırıp temiz yüklemenizi öneririm.

Hayır sorun olmaz AMD chipset olduğu için AMD görünür. 2 indirme yöntemi var AMD chipset Auto yükleyici son sürümü alır yükler. Diğer yöntem ise anakart sitesinden indirdiğiniz daha stabil çalıştığını öne sürdüğü sürüm olur. 2. seçenekte sisteme göre değişir. Dilerseniz tek tek kurup deneyiniz hangisi daha iyi calışıyorsa onu kullanın. Revo Uninstaller programını kulanarak kaldırıp temiz yüklemenizi öneririm.

Hocam her yeri arastirdim ama EXPO'yla ilgili hiçbir şey bulamadim bir XMP var MHz 2133'ten 3000'e yukseltti

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam her yeri arastirdim ama EXPO'yla ilgili hiçbir şey bulamadim bir XMP var MHz 2133'ten 3000'e yukseltti

Ki bu RAM MHz olayını format atmadan önce de yapmıştım uzun zamandır termal macun da yapmıyorum onunla ilgili olabilir mi?

Deneyin öyle bir diğer dediklerimi yaptınız mı?

Evet yaptım fakat dediğim gibi bu kadar basit olduğunu sanmıyorum. Benimle aynı işlemciye sahip 1650 ekran kartlı arkadaşım 4060 Ti'li sistemden yüksek FPS almasının imkanı yok. Bu 900MHz'lik bir olay değil.

Ki bu RAM MHz olayını format atmadan önce de yapmıştım uzun zamandır termal macun da yapmıyorum onunla ilgili olabilir mi?

Evet yaptım fakat dediğim gibi bu kadar basit olduğunu sanmıyorum. Benimle aynı işlemciye sahip 1650 ekran kartlı arkadaşım 4060 Ti'li sistemden yüksek FPS almasının imkanı yok. Bu 900MHz'lik bir olay değil.

Girip dene oyunda bakalım.

Hayır hala aynı.

Sıcaklık değerlerine bakmak lazım. HWiNFO indir bakalım.