Burkie1460

Uzman
Eski ekran kartım (GTX 950) varken Linux tarafında ciddi problemler yaşıyordum. Kullandığım monitör vb. donanımlar yüzünden de durum iyice zorlaşmıştı. Şu an bu sorunların hepsinden kurtulmuş durumdayım ve geçen ay ekran kartımı sonunda değiştirdim.
Şimdi Linux'a tekrar bir şans vermek istiyorum. Masaüstü ortamı olarak KDE veya GNOME tercih ederim. Genel olarak Web'de takılıyor ve oyun oynuyorum.

Distro chooser sonucum;

Sistem:
Ryzen 5 5600.
RX 5700 XT.
16 GB RAM.

Son düzenleme:
Eski ekran kartım (GTX 950) varken Linux tarafında ciddi problemler yaşıyordum. Kullandığım monitör vb. donanımlar yüzünden de durum iyice zorlaşmıştı. Şu an bu sorunların hepsinden kurtulmuş durumdayım ve geçen ay ekran kartımı sonunda değiştirdim.
Şimdi Linux'a tekrar bir şans vermek istiyorum. Masaüstü ortamı olarak KDE veya GNOME tercih ederim. Genel olarak Web'de takılıyor ve oyun oynuyorum.

Distro chooser sonucum;

Sistem:
Ryzen 5 5600.
RX 5700 XT.
16 GB RAM.
CachyOS.

Distro chooser sonucum;

Sistem:
Ryzen 5 5600.
RX 5700 XT.
16 GB RAM.
Seçtiğiniz dağıtımın performansa çok etkisi olmayacaktır destek alan ve stabil dağıtımları seçebilirsiniz.
Tavsiyem Ubuntu ve OpenSUSE tabanına göz atmanız.