GPU-Z'den VBIOS sürümünü kontrol edebilir misiniz? Yeni var mı bakayım. Ekran kartının markası, modelini de yaz.

GPU-Z'den VBIOS sürümünü kontrol edebilir misiniz? Yeni var mı bakayım. Ekran kartının markası, modelini de yaz.

1748785346810.webp

Buradan bir arkadaş orijinal olduğunu söyledi bundan önce Legacy sürümde kullanıyordum ve oynanmış BIOS olduğunu söyledi BIOS Switch'i UEFI çekince baktığımızda orijinal dedi.

Bütün özelliklerimi yazıyorum hocam bakın:

Ryzen 5 5600.
Corsair DDR4 3200MHz 1x16 GB RAM.
A320M-K Prime ASUS anakart.
Sapphire Pulse RX580 8 GB.

şuan tlou oynuyorum fps sanki artmış gibi geliyor bana.

@20424

benim anlamadığım şey her forumda csm açıkken secure boot açılmıyormuş bende nasıl açıldı bu aklım ermiyor ve windows 11 kullanıyorum tpmde açık garip bir şey.

Başka sürüm görünmüyor. Ekran kartı eski olduğu için böyle bir problem olduğu kanaatindeyim. Ancak bir problem oluşturmaması gerek.

Hocam bir de stabil sürüm olarak 23.8.2 kullanıyorum bunda kalmam iyi mi bir şey önerir misiniz?

Başka sürüm görünmüyor. Ekran kartı eski olduğu için böyle bir problem olduğu kanaatindeyim. Ancak bir problem oluşturmaması gerek.

VBIOS sürümlerinde 1366/2000 olan var ya benimkisi diğerlerinde 2100MHz yazıyor mesela üstün onu yüklersek ne oluyor ki neden böyle sürümler çıkarmışlar mesela bir program yapsalarmış ekran kartı BIOS güncellemesi var diye tek tıkla indirsek.

Hocam bir de stabil sürüm olarak 23.8.2 kullanıyorum bunda kalmam iyi mi bir şey önerir misiniz?

VBIOS sürümlerinde 1366/2000 olan var ya benimkisi diğerlerinde 2100MHz yazıyor mesela üstün onu yüklersek ne oluyor ki neden böyle sürümler çıkarmışlar mesela bir program yapsalarmış ekran kartı BIOS güncellemesi var diye tek tıkla indirsek.

Son sürümde sorun yaşamıyorsanız güncel olmakta fayda var.

son sürümde bluestacks 144 fps yapınca wattman yiyordum neyse bu sürüm stabil benim için önerilen zaten.
bir ayar yapmama gerek var mı
bu csmyi taktım kafama bi türlü kapatamadık sistem geç açilmasin daha iyi olsun diye.

Bir ayara gerek yok.

vbios sürümlerinde 1366/2000 olan varya benimkisi diğerlerinde 2100mhz yazıyor mesela üstün onu yüklersek ne oluyor ki neden böyle sürümler çıkarmışlar mesela bir program yapsalarmış ekran kartı bios güncellemesi var diye tek tıkla indirsek.

Model farkından olabilir. Firmalar, genelde ekran kartlarına mecbur kalmadıkça VBIOS güncellemesi vermez o yüzden.