Whea 18 sorununu çözdüm zannediyordum BIOS'ta Core Voltage'ı 1.3125'e yükselterek 4.4 GHz frekans ile. Boştayken sıkıntı yoktu 1 gündür ama bir anda tekrar yeniden başladı bilgisayar boştayken yine. Kernel PnP adlı bir hata vermiş Kernel Power adlı hatadan 3 saniye sonra hemen olay görüntüleyicisinde bakıyorum şu anda. Neden olduğunu bilmiyorum. Hataların hepsi attığım linkte.

Hatalar: https://www.mediafire.com/file/2xq58pn6sb3xaeq/Hatalar.rar/file

Sistemim:
  • Ryzen 5 5600 işlemci
  • RX 590 8 GB ekran kartı
  • 8x2 DDR4 3600 MHz RAM
  • MSI A650BN güç kaynağı
  • B550M Pro-VDH anakart
  • Samsung 870 EVO 250 GB SSD
  • Kioxia Exceria 500 GB M.2 SSD
  • 500 GB HDD markasını bilmiyorum

BIOS güncel, XMP açık ya da kapalı fark etmiyor. i7-4790K'lı sistemde yapmıyordu yeni sisteme geçince yapmaya başladı. Güç kaynağı yeni. Tek eski olan şey ekran kartı ile HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşadığınız sorunu yazmamışsınız, bir önceki konunuza bakarak anlayabildim.

Öncelikle işlemci 1.10v ile 4.4 GHz'de çalışabilecekken 1.31v niye verdiniz.

Soruna gelirsek sistem boşta çalışırken ekran kartını hafif oynatın, reset atma veya siyah ekrana düşme olacak mı?

Yaşadığınız sorunu yazmamışsınız, bir önceki konunuza bakarak anlayabildim.

Öncelikle işlemci 1.10v ile 4.4 GHz'de çalışabilecekken 1.31v niye verdiniz.

Soruna gelirsek sistem boşta çalışırken ekran kartını hafif oynatın, reset atma veya siyah ekrana düşme olacak mı?
Yaşanmadı elimle oynattım vurdum hafif yine yaşanmadı. Kasa yan şekilde zaten o yüzden sarkmalık bir şey yok.

Reset sorununun çok fazla nedeni var, tespiti zor, sizin sistemde ilk şüpheli PSU.
Hocam çok araştırdım işlemci ve anakartı ilk şüpheli olarak deniliyor. Güç kaynağım yeni sıfır. Siparişi ettim daha 1 ay önce. Oyunlarda yok bu reset sorunu yani sadece boştayken var. Testlerde de yok. 1.10v ile de sistem bootlamıyor maalesef o yüzden 1.3125 verdim.

Bİr RGB fan bile sisteme restart attırabilir, hangisinin yaptığını öyle tespit edemezsiz, PSU illa yük alında yapacak diye bir şey yok, bir problemi varsa çeşitli sorunlar yaratır, elinizde başka PSU varsa denemekten zarar gelmez, PSU değilse RAM, işlemci, anakarta bakılır.