Çözüldü R5 5600 & RX 6600 XT sistem yükteyken kendini yeniden başlatıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 8898
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 71
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    bilgisayar
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

8898

Üstün
Açılış Hamlesi
Merhaba,

Sistemde Forza gibi oyunlar oynarken PC kendini yeniden başlatıyordu Denetim Masası'ndan hata olunca yeniden başlat seçeneğini kapattım ve bir süreliğine gitmişti. Şimdi RDR2 oynarken kendisini yeniden bir daha başlattı sebebi ne olabilir acaba bilen var mı veya herhangi bir komponentte bir hata olabilir mi?

Sistem:
  • Ryzen 5 5600.
  • TUF B450M-Plus
  • XPG D30 2x8 16 GB.
  • Sapphire Nitro+ RX 6600XT.
  • NZXT C750W Bronze.
  • SN580 M.2 SSD.
  • Kioxia Exceria 480GB.

Sistemim böyle. Güç kabloları tam oturttum ve arkada Spotify ve Discord dışında bir şey yoktu RAM kullanımı 13GB ekran kartı 96 ve işlemci de 50 civarında diye hatırlıyorum 70-75 FPS'te Ultra ayarlarda oynuyordum fakat bir anda kendini yeniden başlattı. Sistem M.2 SSD yani SN580 SSD'de kurulu. Oyun Exceria SSD'de kurulu. C diskinde yani SN580 de olan oyunlarda böyle bir sorun yok. C diskinde PUBG F1 24 gibi yine en yüksekte oynadığım oyunlar mevcut onlarda yeniden başlatma olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
OCCT`de niye kapanmadı peki cidden soruyorum dalga geçmiyorum power testi sınırlarına zorlamıyor mu her şeyi?
Hocam selam, hangi değerler ne olduğu zaman kapatmam lazım?

@Commander Shepard,

Şöyle bi hata verdi.

Başka bir hata daha.

Core 4 (CPU 8) has previously thrown error, skipping dedi.

Hepsi geçti, 4 olanda Prime 95 logosu sanırım bilmiyorum yeşil yanlışlıkla showa basıp kapattıp ve fail hatası verdi 0ms olarak ondan olacağını düşünüyorum oyuna girip deneyeceğim.

Bios sıfırlayıp pbo modunu auto'ya alınca 2 saatlik corecycler testinden sonra stabil.
SSD gibi duruyor OCCT testinde kapanmadıysa ama emin olmak gerek. Birden fazla oyun da oluyor yazmışsınız. Bu kapanma sadece Exceria da kurulu olan oyunlarda mı oluyor diğer SSD`de de oluyor mu?

SSD gibi duruyor OCCT testinde kapanmadıysa ama emin olmak gerek. Birden fazla oyun da oluyor yazmışsınız. Bu kapanma sadece Exceria da kurulu olan oyunlarda mı oluyor diğer SSD'de de oluyor mu?

Sadece Exceria SSD'de olan oyunlarda oluyor GTA 5 oynarken crash ekranı geliyor ve yeniden başlıyor PC diğer oyunlarda da boyle. Ekran kartını yeni taktım ondan cok suphe duyuyordum ama OCCT FurMark olsun kapanma olmadı.

Sadece Exceria SSD'de olan oyunlarda oluyor GTA 5 oynarken crash ekranı geliyor ve yeniden başlıyor PC diğer oyunlarda da boyle. Ekran kartını yeni taktım ondan cok suphe duyuyordum ama OCCT FurMark olsun kapanma olmadı.
https://www.hwinfo.com/download/ buradan indirip oyunda sadece ana menüye gelip Exceria SSD`nin sıcaklığına bakar mısınız? Oyuna tam girmeden kaç derece olacak ona bakalım.

Benim Exceria böyle mesela fansız şekilde ve odam aşırı sıcak ama 60 oluyor maksimum oyundayken fansız. Fan %50 ile 55 oluyor üzerinde fan var.

Oyun kapandı tekrar SSD 36'da sabit kaldı ısı sensörü calısıyor mu onu bile bilmiyorum. HWiNFO ömür boyu sıcaklık en fazla 42 gordugunu soyluyor.
HWinfoyu açtığınız anda ki ısısını veriyor diye biliyorum maksimum sıcaklık. Oyunda ana menüdeyken anında mı kapanıyor bilgisayar?

Oyuna tamamen girmeyin ana menüdeki sıcaklığına bakın sadece.

HWinfoyu açtığınız anda ki ısısını veriyor diye biliyorum maksimum sıcaklık. Oyunda ana menüdeyken anında mı kapanıyor bilgisayar?
Oyuna girdim 3 dk sonra kapandi. Yeniden baslamadi ama. Sıcaklık hep sabitti hocam 36 derece.

Şu an tekrar girdim ana menude 40 derece. Ondan once yazma okuma testi yaptım okuma 500 civarı yazma 100'dü sonra 430a cıktı.

Sıcaklık 36 derece kalmaz hocam en iyi SSD bile 40`ı geçiyor oyundayken ki Exceria çok yüksek sıcaklıklara çıkan bir SSD. Isıdan dolayı kapanıyor büyük ihtimal. Buradan indirip test yapın all kısmına basarak kapanacak mı o zaman bakalım.

RAM'ler kaç MHz ve kit olarak mı alındı? Akım korumalı priz kullanıyormusunuz?

@8898

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…