Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

8898

Üstün
Açılış Hamlesi
Merhaba,

Sistemde Forza gibi oyunlar oynarken PC kendini yeniden başlatıyordu Denetim Masası'ndan hata olunca yeniden başlat seçeneğini kapattım ve bir süreliğine gitmişti. Şimdi RDR2 oynarken kendisini yeniden bir daha başlattı sebebi ne olabilir acaba bilen var mı veya herhangi bir komponentte bir hata olabilir mi?

Sistem:
  • Ryzen 5 5600.
  • TUF B450M-Plus
  • XPG D30 2x8 16 GB.
  • Sapphire Nitro+ RX 6600XT.
  • NZXT C750W Bronze.
  • SN580 M.2 SSD.
  • Kioxia Exceria 480GB.

Sistemim böyle. Güç kabloları tam oturttum ve arkada Spotify ve Discord dışında bir şey yoktu RAM kullanımı 13GB ekran kartı 96 ve işlemci de 50 civarında diye hatırlıyorum 70-75 FPS'te Ultra ayarlarda oynuyordum fakat bir anda kendini yeniden başlattı. Sistem M.2 SSD yani SN580 SSD'de kurulu. Oyun Exceria SSD'de kurulu. C diskinde yani SN580 de olan oyunlarda böyle bir sorun yok. C diskinde PUBG F1 24 gibi yine en yüksekte oynadığım oyunlar mevcut onlarda yeniden başlatma olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
OCCT`de niye kapanmadı peki cidden soruyorum dalga geçmiyorum power testi sınırlarına zorlamıyor mu her şeyi?
Hocam selam, hangi değerler ne olduğu zaman kapatmam lazım?
Ekran görüntüsü 2025-05-20 164702.webp

@Commander Shepard,
Ekran görüntüsü 2025-05-20 174846.webp

Şöyle bi hata verdi.

Başka bir hata daha.

Core 4 (CPU 8) has previously thrown error, skipping dedi.

Hepsi geçti, 4 olanda Prime 95 logosu sanırım bilmiyorum yeşil yanlışlıkla showa basıp kapattıp ve fail hatası verdi 0ms olarak ondan olacağını düşünüyorum oyuna girip deneyeceğim.

Bios sıfırlayıp pbo modunu auto'ya alınca 2 saatlik corecycler testinden sonra stabil.
C/Windows içinde minidump isimli klasör olur, onun içinde.

Yeniden başlatmanın okadar fazla sebebi var ki, bize ip ucu lazım.

Yok hocam sistem oluşturmamış. Ama 2 ay önce almıştım bu oyunun kurulu oldugu SSD'yi sağlığı düşmüş %1 4-5 aylık diğer başka SSD hala %100 sağlıkta ve yazma olarak 4 katı daha fazla olmasına rağmen sağlığı azalmamış Exceria SSD sağlığı azalmış.

Sıcaklıklara baktınız mı ne kadara çıkıyor oyunu oynarken diye maksimum olarak? MSI Afterburner ile kontrol edin oyun oynarken. Eğer 85 üzerine çıkmıyorsa sorun yok. Hwinfo adlı programı indirip oyunu oynarken oyunun kurulu olduğu SSD`nin sıcaklıklarını kontrol edin. Exceria soğutucusuz aşırı yüksek sıcaklıklara çıkan bir SSD kendimden biliyorum.

70-80 derecelere çıkıyor Exceria o derece kötü soğutucusuz onla alakalı olabilir. Kontrol edin HWinfo ile kaç derecelerde buraya yazın. Sonra buradan indirip programı çalıştırın ve power testini yapın 2 dakika boyunca. 2 dakika içinde kapanmazsa sıkıntı yok PSU`da.

Yeniden başlatmanın o kadar fazla sebebi var ki, bize ipucu lazım.

Sistem genel olarak sorunluydu işlemci, ekran kartı özellikle PSU vesaire hepsini güncelleştirdim ve sorunsuz bir sistem yaptım kasayı bile değiştirdim. İlk SN580 SSD aldım James Donkey SSD vardı değiştirdim genel olarak çökme veya takılma sorunları bitti sonra yetmedi bu 480'lik SSD'yi aldım sonra buna RDR 2 attım ve Forza 5, GTA 5 attım Forza 5 RDR ve GTA 5 oynarken 15-20 dk sonunda çökmeler art arda olmaya başladı siyah ekran verip pat diye yeniden başlatıyordu. M.2 SSD'de PUBG ve F1 var onlarda hiç böyle sorun yok hele hele online oynadığım ETS bayağı bir zorluyor onda hiç olmadı.

Sıcaklıklara baktınız mı ne kadara çıkıyor oyunu oynarken diye maksimum olarak? MSI Afterburner ile kontrol edin oyun oynarken. Eğer 85 üzerine çıkmıyorsa sorun yok. HWiNFO adlı programı indirip oyunu oynarken oyunun kurulu olduğu SSD'nin sıcaklıklarını kontrol edin. Exceria soğutucusuz aşırı yüksek sıcaklıklara çıkan bir SSD kendimden biliyorum.

70-80 derecelere çıkıyor Exceria o derece kötü soğutucusuz onunla alakalı olabilir. Kontrol edin HWiNFO ile kaç derecelerde buraya yazın. Sonra buradan indirip programı çalıştırın ve Power testini yapın 2 dakika boyunca. 2 dakika içinde kapanmazsa sıkıntı yok PSU'da.

Hocam Power testi yaptım 10 dk boyunca 300W civarı tüm komponentler çekti kapanmadı geçen gün 20dk yaptım yine kapanma olmadı. İşlemci 62-63 ekran kartı 74ü geçmiyor kasa da havasız dandik fanlar var ona rağmen böyle. Şuanlık ssd benim gözümün önünde suçlu sizlerden de bilgi almak istedim.

Sağlığı yanlış gösteriyordur hocam yüksek sıcaklıklarda bende de olmuştu %10 sağlığa falan düşmüştü dosya aktarımı yaparken ilk aldığımda test ediyordum. Şu an %94 benim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-19 235355.webp
    Ekran görüntüsü 2025-05-19 235355.webp
    91 KB · Görüntüleme: 74