Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

dandadan

Uzman
Yer
Antalya
Apple logolu yükleme ekranında bar biraz arttığı zaman ekran siyah oluyor ondan sonra monitör bilgisayarı kapatmışım gibi kapanıyor. Çözümü nedir?

Sistem özelliklerim:
  • R5 5600
  • RX 6700
  • MSI B550M-P GEN3
  • 2X8 3000MHz RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam zaten şu an başka bir EFI kullanıyorum ancak aynı hata hemen atacağım.

Şu an dil seçim ekranına gelmeyi başardım ancak dil seçiminden sonra ekran gri ekran oluyor.

Hocam bunun için kusura bakmayın eğer benim imajı kullanıyorsanız. Test etmiş olmama rağmen sanırım benim imajımda öyle bir problem söz konusu son sürümde. Yayından kaldırıyorum şimdi. Tekrar sorunsuz versiyon ile yayına alacağım bu gece. İsterseniz farklı bir imaj ile deneme yapın. Başarılı olacaktır.
@HielLife, R5 5600X gibi işlemcilerin model bazlı bir problemi yok. Uyumsuz EFI veya eksik BIOS ayarından kaynaklı hatalar almış olabilirsiniz. Esasında bu gibi sistemlerin kurulumu tek seferde olabilecek düzeyde uyumlu. İsterseniz konu açabilirsiniz.

@dandadan, Ben burada imaj dosyası hakkında bir sorun görmedim. EFI'de WEG devrede, ekran kartının WEG ile bir desteği yok. Klasörde NootRX var fakat config dosyasına işli değil. Türk forumlarındaki en kötü EFI bile şu EFI'den iyi denilebilir.

@HielLife, R5 5600X gibi işlemcilerin model bazlı bir problemi yok. Uyumsuz EFI veya eksik BIOS ayarından kaynaklı hatalar almış olabilirsiniz. Esasında bu gibi sistemlerin kurulumu tek seferde olabilecek düzeyde uyumlu. İsterseniz konu açabilirsiniz.

@dandadan, Ben burada imaj dosyası hakkında bir sorun görmedim. EFI'de WEG devrede, ekran kartının WEG ile bir desteği yok. Klasörde NootRX var fakat config dosyasına işli değil. Türk forumlarındaki en kötü EFI bile şu EFI'den iyi denilebilir.
Hocam sorun imajdaymış. Ve dediğiniz gibi WEG'i devre dışına alıp NootRX'i devreye alınca kurulumu rahat bir şekilde tamamlayabildim. Arkadaşlar çok yardımcı oldu ayrıca.