Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
13
Yer
İstanbul
Bugün 2 kere oyun oynarken başıma geldi. Önce bilgisayar donuyor, sonra bip bip (aralarında 2 saniye var) ses çıkarıyor, sonrasına 3 kere hızlı şekilde bip bip bip sesi oluyor.

Sistemim:
  • R5 5600.
  • XFX RX 6700.
  • ASUS Prime A520M-K
  • MSI MAG A550bn.
  • G.Skill Ripjaws V 2x8 3200 MHz.
Daha önce hiç böyle olmamıştı. Son zamanlarda oyunlarda sıkça drop yiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kart arızası gibi görünüyor, PSU kaynaklıda olabilir.

Benimde ilk aldığım 7900 XTX'te başıma geldi bunlar 1-2 hafta sonrasında. Bazen OCCT testini geçiyordu tuhaf olarak.

%10000 emin olmak için kart ve PSU deneyin bir sistemde.
2. Monitörü çıkardım şu anlık bir sorun yok.

Uzun süredir tek monitör kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Drop sorunu vardı o da ortadan kalktı.
Bugün 2 kere oyun oynarken başıma geldi. Önce bilgisayar donuyor, sonra bip bip (aralarında 2 saniye var) ses çıkarıyor, sonrasına 3 kere hızlı şekilde bip bip bip sesi oluyor.

Sistemim:
  • R5 5600.
  • XFX RX 6700.
  • ASUS Prime A520M-K
  • MSI MAG A550bn.

Bilgisayarı açarken anakartta herhangi bir sarı, kırmızı ışık yanıyor mu? Aynı durum bende de vardı oyuna girdiğimde ekran kartı fanını açıyor biiip sesi geliyordu ve anında bilgisayar donuyordu. Kapatıp açmadan hiçbir türlü bilgisayar geri düzelmiyordu. DRAM ışığıydı herhalde yanlış hatırlamıyorsam anakartta yandığını fark ettim RAM'lerin slotunu uygun şekilde değiştirince düzeldi. BIOS pili de değiştirmiştim 5 senelik bilgisayardı belki ondan da olabilir.

Sistemim:
  • R5 5600.
  • XFX RX 6700.
  • ASUS Prime A520M-K
  • MSI MAG A550bn.
Isı seviyeleri ne durumda? Ayrıca güç kaynağının sağlam olduğundan eminsin değil mi?
Bir de ekran kartı sürücüsü olarak PRO 24.Q4 sürümünü dener misin?

XMP kapayıp denemedim ve BIOS güncel değil hocam.

Isı seviyeleri ne durumda? Ayrıca güç kaynağının sağlam olduğundan eminsin değil mi?
Bir de ekran kartı sürücüsü olarak Pro 24.Q4 sürümünü dener misin?

GPU da CPU da 60 dereceyi geçmiyor. PSU'da sorun olduğunu sanmıyorum. Ekran kartı PSU ve RAM'ler 6 aylık 0 ürünler.

Ekran kartını veya monitörünü kontrol edebilir misin?

Ekran kartına 45 dakikalım test yaptım ve hata vermedi.

Bilgisayarı açarken anakartta herhangi bir sarı, kırmızı ışık yanıyor mu? Aynı durum bende de vardı oyuna girdiğimde ekran kartı fanını açıyor biiip sesi geliyordu ve anında bilgisayar donuyordu. Kapatıp açmadan hiçbir türlü bilgisayar geri düzelmiyordu. DRAM ışığıydı herhalde yanlış hatırlamıyorsam anakartta yandığını fark ettim RAM'lerin slotunu uygun şekilde değiştirince düzeldi. BIOS pili de değiştirmiştim 5 senelik bilgisayardı belki ondan da olabilir.

Anakartımda ışık yok hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:

Benimde ilk aldığım 7900 XTX'te başıma geldi bunlar 1-2 hafta sonrasında. Bazen OCCT testini geçiyordu tuhaf olarak.

Uzun süredir tek monitör kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Drop sorunu vardı o da ortadan kalktı.

Son düzenleme:
Çözüm