Gnodyozz

Çalışkan
Denemediğim şey kalmadı.

Sistemim:
  • RX 9060 XT 16 GB.
  • R5 5600.
  • 16 GB DDR4 3200 MHz CL 16 RAM.
  • 512 GB SSD.
  • 700W PSU.
Sistemimdeki her şey sıfır olarak alınıp takılmıştır, 2. el ürün yoktur. RTX 4060 ekran kartından RX 9060 XT'ye geçtim fakat aldığım FPS değerleri yerlerde geziyor. Örnek vermek gerekirse Cyberpunk'ta 100 FPS alıyorsam kare oluşturma olmadan RX 9060 XT ile 50 60 alıyorum. RTX kapalı Forza 5'te de aynı. Hemen hemen her oyunda FPS değerlerim yerlerde. Evet, darboğaz var fakat işlemcim %80 üstünde kullanılmıyor. Ekran kartımda ise %85 %90 kullanım altına düşmüyor. FSR kalite veya dengeli performans modları FPS'e asla etki etmiyor, 1-2 FPS bile oynatmıyor. Kaç kere format attım, kaç kere DDU ile sürücü kaldırdım, BIOS'lar güncelledim, RAM hızımı D.O.C.P'yi kapattım denedim yok olmuyor. İşlemci ısım maksimum 80 derecelerde ve şunu da belirtmek isterim ki aynı ekran kartını kullanan arkadaşımın bilgisayarında da benim ekran kartımı denedik. Onda düzgün performans veriyor, bende vermiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
5600 gibi bir işlemci, 9060XT'ye neden darboğaz yapsın hocam. Tek kanal RAM varsa ondan oluyor bu sorun.

Arkadaşınızın RAM kombinasyonu 8x2 şeklinde miydi kendi RAM'iniz tek kanal sanırım.

Hocam arkadaşiımın sistem DDR5 tek kanal benim RAM'im 8x2 olarak Dual kullanıyorum.

Bilgisayarın güç profilini nihai performans olarak seçin.

Yüksek performansta kullanıyorum.

Besleyebileceğini düşünüyorum açıkçası hocam. Hala gayet iyi bir işlemci bence AM4 kanadında.
yani hocam test videolarına vs izliyorum bakıyorum evet ufak bir darboğaz oluyor fakat aldığım fps ler gerçekten dipte geziyor arc raidersta yüksek ayarlarda kare oluşturmasız 60-80fps alıyorum en basit örneği çok saçma değilmi sizcede

Cyberpunka denemek için girdim bütün ayarlar en yüksekte 100-130FPS arasında alıyorum. Işın izleme kapattığım zaman 160-180 arasına çıkıyor. FSR ayarları da bu şekilde. FSR kare oluşturmayı kapattığım zaman 60-70'lere düşüyor bu ayarlarda.

görsel_2026-02-10_232351295.webp