Elindeki anakart 2. elden 2K.
İşlemci 3K.
RAM'de 1K desek.
Toplam bütçen 26k oldu.
Toplamda 26k. Hem ekran kartı 4060'dan çok daha iyi hem de sistemini AM5 yapmış oldun.

Darboğaz konusunda aşırı yetenekli arkadaşlar aşağıdaki videoları izleyebilir bakalım RTX 4060 Ti ile darboğaz yapıp yapmadığına baksın. Videodaki ayaların tamamı 1080p ultrada olduğu da dikkatini çekerim sanki tüm oyunları 1080p ultrada oynuyorsunuz. İşlemci kullanımına bir bakın ve ekran kartı kullanımına bakın nasıl %90'nın altında çakıldığını bilip bilmeden sanki hiçbir koşulda darboğaz yapmıyor diyenler var ya insan çileden çıkıyor.

Kimin darboğazdan bir haber olduğunu görelim.

Dostum bu CPU ve GPU bende de mevcut ve 20 tane oyun oynamışımdır 1080P'de. Attığın videoyu da izledim DLSS ve FG açmadan neredeyse bütün oyunlar yüzde 95-99 arası çalışıyor, DLSS ve FG tabii ki GPU kullanımını biraz düşürecek. Bütün oyunlar GPU'yu 99'da kullanacak diye de bir kaide yok, Hogwarts optimizasyon özürlü bir oyun mesela. Yüzde 99 çalışmasını bekleyemeyiz her oyunda. Yüzde 95-99 bandında gidip geliyor oyunların çoğu, dolayısıyla attığın video darboğaz olmadığını gösteriyor zaten, sana iyi forumlar.

Hocam çoğu oyunda olmadığını demiyorum asla yok diye bir şey yok. Bu islemciyle sadece hikaye tabanlı oyunlar oynamayacaksin herhalde ve bütün oyunları ultrada mi oynuyorsun?

CS 2 de oyna bakalım darboğaz yüzde kaç ayrıca videoda Cyberpunk ve Hogwarts Legacy de darbogazin kralı var. Optimizasyon ile alakası yok aynı oyunu bende oynuyorum her sahnede %99 GPU kullanımı var.