R5 5600 sistemde sıcaklık sorunu

Akif Yılmaz

Çalışkan
Merhabalar. Bilgisayarım son birkaç haftadır anormal şekilde ısınıyor. Normalde boşta 20-30, yük altında 50'lerde gezen işlemcim şuan boşta 70 yük altında 95-100 derece. Macununu yeniledim ve tozlarını temizledim. Macun olarak Mastergel Pro V2 kullandım. Sadece işlemci ısınıyor ekran kartı normal. Başka ne detay verebilirim bilmiyorum aklıma gelmiyor şuan.

Sistemi aşağıya yazıyorum:
  • Işlemci: R5 5600
  • Anakart: Gigabyte A520M-K
  • Kasa: Deepcool CG560
  • Soğutucu: Deepcool LS520 SE

Macunu temizleyip bir daha sürün kararında sürün ama en kötü kule tipi soğutucu alın bende de i5 13400F vardı aynı sorunu yaşıyordum sıvı soğutucu aldım.

Hocam termal macunların raf ömrü var, yıllar önce açtığınız/ aldığınız termal macunu kullandıysanız üstüne sürülü olan eski macun gibi işe yaramıyor olabilir. Başıma geldi oradan biliyorum
Öyle bir durum varsa yeni macun satın alın.

Tozları üfledim, macunu temizledim tekrar sürdüm, doğru miktarda olduğundan emin oldum güzelce yaydım. Stres testine soktum 56yi geçmedi işlemci. Biraz oyun oynadım ve şuan boşta tekrardan 80-90 gidip geliyor.
Geçen sene 24 Eylül de almışım. Ömrü dolmamıştır diye düşünüyorum.

Hocam aldığınız macunun modeli nedir söyler misiniz, kalitesiz macunların ömrü çok daha çabuk bitiyor.

Dandik değil yani, bilemedim hocam. Burada bir anormallik var.
İşlemci veyahut soğutucu bloku temizlerken çok çizmiş olmanız lazım veyahut vidaları yeterince sıkamadınız,
Ya da termal macun Thermal Grizzly hydronaut alıp deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…