sonr45

Üyecik
Merhaba.

Yeni toplamış olduğum R5 sistemim, oyun konsolunu USB'ye taktığımda ekran kararıp, karıncalaşıp geri geliyor. (Farklı monitör ve HDMI kablo ile de denedim).

Normal kullanımda ve oyunda diğer USB cihazlarda herhangi bir sorun olmuyor. Problem APU işlemci veya anakartta olabilir mi? Anakart sıfır, işlemci ikinci el bu arada. Açıklayıcı olması açısından görselleri ve sistem özelliklerini ekliyorum. Chipset sürücülerini MSI Live Update ve Microsoft Update ile kurulumlarını gerçekleştirdim ama Realtek Audio Manager görünmüyor nedense. Ve ses seviyesi düşük.

Herkese iyi forumlar diliyorum. Teşekkürler.

IMG_20260704_164403_430.webp

IMG_20260705_035110_228~2.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD'nin sitesinden son sürücüyü indirip deneyiniz.

Umarım driver sorunudur, deneyeceğim. Hatta Windows 10 kurarak denemeyi düşünüyorum. Dün Windows 11 kurmuştum ama tekrardan güncellemeleri de kurmam gerekir sanırım Windows 10 için. .NET Framework vs?

Bu arada belirtmek istiyorum, bahsettiğim problem sadece oyun direksiyonu USB'sini takınca oluyor; başka herhangi bir sorun olmadı. İşlemcide sorun görmediğim için onayladım. PSU eski, ondan olabilir mi? Ama defalarca anakart işlemci değiştirdim, aynı PSU ve konsol ile; hepsi de eski, kullanılmış, eski kartlardı, hatta arızalı. Bu defa sıfır anakart, biraz güncel olsun dedim, şansa bak.

Dosya Ekleri

• IMG_20260705_032836_512.webp
    IMG_20260705_032836_512.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_20260705_032856_288.webp
    IMG_20260705_032856_288.webp
    6 MB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Umarım driver sorunudur, deneyeceğim. Hatta Windows 10 kurarak denemeyi düşünüyorum. Dün Windows 11 kurmuştum ama tekrardan güncellemeleri de kurmam gerekir sanırım Windows 10 için. .NET Framework vs?

Bu arada belirtmek istiyorum, bahsettiğim problem sadece oyun direksiyonu USB'sini takınca oluyor; başka herhangi bir sorun olmadı. İşlemcide sorun görmediğim için onayladım. PSU eski, ondan olabilir mi? Ama defalarca anakart işlemci değiştirdim, aynı PSU ve konsol ile; hepsi de eski, kullanılmış, eski kartlardı, hatta arızalı. Bu defa sıfır anakart, biraz güncel olsun dedim, şansa bak.
Bir ihtimal olabilir.
.net framework gerekli diğerleri için görüntü ile alakası yoktur diye biliyorum.