R5 5600G sisteme ekran kartı ve RAM almak mı yoksa DDR5'e geçmek mi daha mantıklı?

KeV

Çalışkan
Merhaba. Elimde hazır bulunan sistemin özellikleri şöyle:
  • AMD Ryzen 5 5600G
  • 8x2 16 GB DDR4 RAM
  • ASUS B450MK-II Anakart
  • 650W 80+ PSU
Bu sistemi 2-3 yıl önce APU olarak toplamıştım. Sisteme ekran kartı ve RAM desteği yapmak mantıklı olur mu, DDR5'e geçmeme gerek var mı?

Bu sorunun cevabı bütçene göre değişir. Bütçen ne kadar?

Bu sorunun cevabı bütçene göre değişir. Bütçen ne kadar?
Fiyat/performans ilerlemek istiyorum hocam, arada çok fark olmayacaksa upgrade ederek gitmeyi tercih ederim. Bütçe konusunda pek bir sınırım yok ayrıca. Eğer ekstra verilen para aradaki farka değerse veririm.

Bu sisteme yükseltme yapmak yerine hazır sistem kovalasa, AM5 sistemleri daha uyguna alabilir mi? @efebatiin

Yeni sistem her zaman için iyidir.
Ama yanlış bilmiyorsam 4060 Ti'a kadar işlemciniz kaldırır. Ekran kartı alıp bir müddet daha idare edip ileride AM5 ya da çıkacak olan yeni teknoloji sisteme geçiş yapabilirsiniz.

Zaten şu anda AM5'e geçiş yapacaksanız ekran kartınız da olmadığı için upgrade değil yeni sistem almış gibi olacaksınız.

Sisteme daha sonra tekrar güncelleme yapacaksan DDR5, yapmayacağım diyorsan 6600 XT gibi kartlar alıp kullanmaya devam edebilirsin.

Fiyat/performans ilerlemek istiyorum hocam, arada çok fark olmayacaksa upgrade ederek gitmeyi tercih ederim. Bütçe konusunda pek bir sınırım yok ayrıca. Eğer ekstra verilen para aradaki farka değerse veririm.

Net bir bütçe belirtirseniz daha iyi olur hocam.

Bu sisteme yükseltme yapmak yerine hazır sistem kovalasa, AM5 sistemleri daha uyguna alabilir mi? @efebatiin

Bu aralar hazır sistemlere pek hakim değilim ama bence toplama daha iyi olur.

Net bir bütçe belirtirseniz daha iyi olur hocam.

Bu aralar hazır sistemlere pek hakim değilim ama bence toplama daha iyi olur.
Oyun bilgisayarı için ayırdığım ayrı bir bütçe yok hocam, gerekli olan parçaları en ucuz şekilde nasıl bir araya getireceğimi merak ediyorum sadece.

Eğer ileride sorun çıkarmayacak ise DDR4 sistemime upgrade yaparak devam etmek isterim ama eğer yapacağım yatırım bir-iki yıl gibi kısa sürede çöp olacaksa yeni sistem için 50.000tl civarında bütçe ayırabilirim.

Bence bu bileşenleri ikinci elde elden çıkarın ve yeni sistem için ayrı bir konu açın. SSD hariç geriye kalan tüm parçaları satabilirsiniz.

50k ya kadar çıkabilirsen tabii ki DDR5 öneririm. O bütçede 9070XT sistemler çıkar belki bütçeyi 1 2K geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…