nowx 5

Başarılı
Yeni bir sistem topladım ve parçaların montajını az önce bitirdim. Ancak tam sistemi çalıştıracakken çok can sıkıcı bir güç bağlantısı uyumsuzluğuyla karşılaştım.

Sistemim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500X3D.
  • Anakart: Gigabyte B840M D2H.
  • RAM: Patriot Viper 16 GB CL30 6000 MHz.
  • SSD: Kingston 1 TB NVMe SSD.
  • Soğutucu: Segotep BeAced 360 ARGB.
  • Ekran kartı: Gigabyte RX 9070 XT.
  • Kasa / PSU: Vento 850W (kasa ile birlikte gelen PSU).
Sorun: Anakartı, işlemciyi ve soğutucuyu kasaya tamamen monte ettim. Sıra ekran kartına güç vermeye geldiğinde, RX 9070 XT'nin 3 adet 8-pin PCI-e güç girişi istediğini gördüm. Fakat 850W PSU'nun üzerinden yalnızca 2 adet PCI-e güç kablosu çıktı.

Şu anki seçeneklerim:
  1. Kasa/PSU iadesi ile uğraşmak: Kasayı aldığım yer, montaj yapıldığı için iadeyi inisiyatife bıraktı ve süreci yokuşa sürme ihtimalleri yüksek. Ayrıca tüm kablolamayı ve kurulu sistemi geri sökmem gerekecek.
  2. Ekran kartını iade edip model değiştirmek: Ekran kartını iade konusunda sorun yaşatmayan bir firmadan aldım (koşulsuz iade alıyorlar). Kasadaki kurulu düzeni hiç bozmadan kartı iade edip, mevcut 2 güç kablosuyla rahatça çalışacak RTX 5070 veya RX 9070 (düz model) gibi bir karta geçebilirim.
Kurulu sistemi tamamen söküp PSU değişimi için uğraşmaya değer mi? Yoksa kasayı hiç ellemeyip ekran kartını 2 kablolu bir alternatifle değiştirmek sistemin geneli için daha mı mantıklı olur?

Tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Not: Her oyunu ultra'da oynamak istiyorum, GTA 6'ya hazır olsun, 1080p monitör kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen bir konuda aynı kasa ile, PowerColor hellhound 9070XT alındı, Gigabyte kullanmaya devam etmek istiyorum diyorsan, mecbur kasa gidecek, ya da üzerindeki güç kaynağını ikinci elden satıp başka model alman gerekli.

B840 anakart yerine B650 alabilirdin. B840 serisinde PBO ayarı kısıtlı, 7500X3D ile çok bir anlamı kalmıyor. 9700X işlemci de iyi olurdu.

Geçen bir konuda aynı kasa ile, PowerColor hellhound 9070XT alındı, Gigabyte kullanmaya devam etmek istiyorum diyorsan, mecbur kasa gidecek, ya da üzerindeki güç kaynağını ikinci elden satıp başka model alman gerekli.
B firması kabul etmeyebilir, işte kasa iadesini bunlarla uğraşmak istemiyorum. 4050'li laptopum vardı, şimdi kasaya geçmek istiyorum. Yüzdük, yüzdük, kuruğuna geldik; masraf da yapmak istemiyorum. İyi bir şey için hayalini kurdum ama bilmiyorum ya, nasıl yapayım? Ekran kartını iade edip başka bir model mi alsam, ne önerirsiniz bu PCI kablosunun desteklediği.

B840 anakart yerine B650 alabilirdin. B840 serisinde PBO ayarı kısıtlı, 7500X3D ile çok bir anlamı kalmıyor. 9700X işlemci de iyi olurdu.
PBO falan anlamam ki pek ben.

Edip başka bir model mi alsam ne önerirsiniz bu PCI kablosunun desteklediği.

PBO gereksiz boş verin. Gigabyte 9070XT'yi iade edin. PowerColor hellhound modelini alın, sağlam üründür, 2 kablo ile çalışır.
Ekran görüntüsü 2026-07-31 212804.webp

Erime durduk yere olmaz, soketleri tam oturtamadığın zaman olur, ya da dengesiz voltaj olduğu zaman olur. Markayı merak etmeyin Gigabyte kadar sağlam bir markadır, bu ürün Gigabyte'dan da iyi olabilir.

Bu arada bu markaya baktım da a firmasında 39k ya almıştım gagabayt modelini bu b firmasında 45k pahalı geldi.