unki

Üyecik
Oyunlar rastgele anlarda 10 FPS'e (tahmini) düşüyor ve bu sırada fena lag yaşıyorum. Normalde hiç performans sorunu yok, normal şekilde oynuyorum ama rastgele anlarda her şey yavaşlıyor, 5 saniye sonra düzeliyor. Oyuna göre değişmiyor, Kovaaks'ta bile oluyor ama sadece oyunlarda oluyor. Tarayıcıda falan böyle bir sorun yok. Sistem çok sıcak da çalışmıyor, genelde 85-90 derece arası geziyor oyunlarda (laptop kullanıyorum).

Sistemde:
  • Ryzen 5 5600H
  • 16 GB RAM
  • RTX 3050
  • 512 GB ile 1 TB SSD var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlar rastgele anlarda 10 FPS'e (tahmini) düşüyor ve bu sırada fena lag yaşıyorum. Normalde hiç performans sorunu yok, normal şekilde oynuyorum ama rastgele anlarda her şey yavaşlıyor, 5 saniye sonra düzeliyor. Oyuna göre değişmiyor, Kovaaks'ta bile oluyor ama sadece oyunlarda oluyor. Tarayıcıda falan böyle bir sorun yok. Sistem çok sıcak da çalışmıyor, genelde 85-90 derece arası geziyor oyunlarda (laptop kullanıyorum).

Sistemde:

• Ryzen 5 5600H
  • 16 GB RAM
  • RTX 3050
  • 512 GB ile 1 TB SSD var.
R5 serisinde zamanında TPM kaynaklı mikro takılmalar oluyordu, BIOS güncel değilse güncelleyin. Bunun yanı sıra ekran kartı sürücünüz de güncel değilse DDU ile kaldırıp son sürümü kurun, son sürümde sorun yaşarsanız son sürümden bir öncekini kurabilirsiniz. Son olarak MSI Afterburner ile oyun esnasında kullanım değerlerini takip edin. CPU ya da GPU kullanımı anlık düşüş yaşıyor olabilir.