Benim mevcut kartım 256bit. Şimdi baktım 4070 kullanırsam bile arada %50'lik bir fark oluyor mevcut kartımla.
Detaylar
Kim cevapladı?senolarras
Başarılı
DDR5 olarak sisteminizi güncelleyebilirsiniz. Yaptığınız iş ve iş gücüne bağlı olarak güncellemek size kalmış.
DDR5'e geçmek mantıklı mı şimdiden acaba arada çok ciddi fiyat farkları var. DDR4'e bile bu sene geçtim ben.DDR5 olarak sisteminizi güncelleyebilirsiniz. Yaptığınız iş ve iş gücüne bağlı olarak güncellemek size kalmış.
Hocam artık bit mevzusunun önemi pek kalmadı. Recep hoca bu durumdan da bahsetmişti.Benim mevcut kartım 256bit. Şimdi baktım 4070 kullanırsam bile arada %50'lik bir fark oluyor mevcut kartımla.
senolarras
Başarılı
DDR5 olarak sisteminizi güncellemek mantıklı olandır. Grafik kartı ve İşlemci olarak DDR4 güncellemesi pekte sisteminize göre gerekli değil gibi.DDR5'e geçmek mantıklı mı şimdiden acaba arada çok ciddi fiyat farkları var. DDR4'e bile bu sene geçtim ben.
Birikim yapmanız ve sistemi bu şekilde güncel donanımlarla donatmanız daha iyi olacaktır.
- Makaleler
- 7
DDR5'e geçmek mantıklı mı şimdiden acaba arada çok ciddi fiyat farkları var. DDR4'e bile bu sene geçtim ben.
Hocam uygun fiyata düşürürseniz neden olmasın? AM 5'e geçerseniz ileride işlemci seçenekleriniz çok olur.
Benim mevcut kartım 256bit. Şimdi baktım 4070 kullanırsam bile arada %50'lik bir fark oluyor mevcut kartımla.
Ayrıca bit değeri yüksek olsa bile 3060 Ti'da pek bir işe yaramaz RTX 4070 karşısında.
Gönlümde Intel var hala. AMD sistemlere alışık değilim AM4 sistem toplarken bile her saniyesinde durup düşündüm fakat bütçe zamanında buna el verdi. O sebeple DDR5 toplayacaksam artık AM5 düşünmüyorum.Hocam uygun fiyata düşürürseniz neden olmasın? AM 5'e geçerseniz ileride işlemci seçenekleriniz çok olur.
Ayrıca bit değeri yüksek olsa bile 3060 Ti'da pek bir işe yaramaz RTX 4070 karşısında.
- Makaleler
- 7
Gönlümde Intel var hala. AMD sistemlere alışık değilim AM4 sistem toplarken bile her saniyesinde durup düşündüm fakat bütçe zamanında buna el verdi. O sebeple DDR5 toplayacaksam artık AM5 düşünmüyorum.
AMD bu konularda hem ucuz hem hakkını vererek iş yapıyor aslında. Intel 14. nesilde bazı işlemcilerde çok ısınma sorunu yarattı.
İleride geçerseniz yine Anakart ve işlemci değiştirmeniz gerekecek.
AMD güzel bir atılım yaparsa neden geçmiyesiniz? Neresi ucuz neresi iyi performans veriyor oraya geçmek en mantıklısı. Ekran kartı değil sonuçta bu İşlemci.
- Makaleler
- 1
4000 serisinde DLSS 3.0 teknolojisinden yararlanırsın ama muhtemelen 4060 veya 4060Ti bakıyorsundur 1080P için.Cevaplarınız için teşekkürler, şu an 4060 vb. kartlı sistemler daha uyguna kampanyalı verildiği için sormak istedim.
Bence 3060Ti hâlâ 1080P için gideri olan bir kart, 5000 serisi çıkmadan önce değişim yapmaya pek gerek yok.
14 ve 15. nesil Intel işlemcileri soğutmak masraf demek, şişirilmiş fiyatlar da çabası, yüksek frekansta çalışıp fazla Watt çektikleri için oyun oynamak amacıyla önermiyoruz.Gönlümde Intel var hala. AMD sistemlere alışık değilim AM4 sistem toplarken bile her saniyesinde durup düşündüm fakat bütçe zamanında buna el verdi. O sebeple DDR5 toplayacaksam artık AM5 düşünmüyorum.
Onun modunu yapmışlardı sanki 3000 serisinde de çalışacak şekilde.4000 serisinde DLSS 3.0 teknolojisinden yararlanırsın ama muhtemelen 4060 veya 4060Ti bakıyorsundur 1080P için.