Teşekkür ederim hocam.
Macunum eskidi orası garanti 2 yıl oldu onu değiştirmek aklımda, bariz bir şekilde önceki haline kıyasla ısınma var sistemimde.
Sistemimi ilk aldığımda yani 2 yıl önce BIOS'tan sadece XMP açtım ve bıraktım hiçbir şey ile oynamadım, OCCT testinde Max 60 derece çıkıyordu sıcaklığım. Geçenlerde tekrar yaptığımda 70 dereceleri görüyordu, boşta 32-33 dereceydi şimdi 45'ten aşağı inmiyor boşta bariz artık termal macun değiştir beni diye bağırıyor.
Evet dediğiniz gibi o sanırım Full + Full yükleniyor, Auto'da dengeyi sağlıyor. Çünkü BIOS girip sadece XMP ayarı yapıp çıkınca R23 testinde sıcaklık Max 70, enabled alınca inanılmaz uçtu ortalama 88 oluyor.
Attığınız kanalın videosunda da tam dediklerime değinmiş test kısmında da benim yaşadığım durumun aynısı var. "enabled" yaptığı senaryoda sıcaklıklar uçmuş, -30 vermiş benim gibi.
Testler de yaptım, sorun yaşamadım şu ana kadar. Olası bir sorunda zaten değeri düşürürüm, gerekirse uğraşıp her çekirdeğe uygun değeri bulmaya çalışırım ama o da abartı uğraş gibi geliyor şu an ideal gibi.