Lima_q

Uzman
Ryzen 5 5600X işlemcim var stock fan ile oyunlarda 90 dereceye kadar çıkıyor. Kule tipi fan almak istiyorum işlemci ısısını düşürmem lazım hangisini önerirsiniz.
Birkaç arkadaş bunu önerdi sizce nasıldır.

Linkte eklediğiniz model uygundur, alabilirsiniz. Kasanızın Max CPU soğutucu yüksekliğine dikkat etmeyi unutmayın. Yine beyaz ARGB veya normal ARGB olan versiyonu tercih edilebilir.

Arkadaşın almayı düşündüğü model daha iyi. Üstüne önerdiğin model 1800TL gibi dezavantajlı bir fiyatta.

@Paper.C, arkadaşım aldı, tam yükte 59 derece üstünü görmedi önrediğim soğutucuyla. Aynı soğutucunun 214 XT olanını kendim kullanıyorum. Stres testi yaptım maksimum 55 dereceyi gördü işlemci. Bir sürü YouTube'da video var. Üstüne Reddit ve bazı forumlarda kullananan arkadaşların yorumları var. Bu kadar şeyden sonra önermem normal değil mi? Arkadaşa önerilen soğutucunun iyi mi, kötü mü olduğunu bilmiyorum. Bilmediğim şeyden konuşmayı da sevmiyorum🤐

Son düzenleyen: Moderatör:
@Paper.C, arkadaşım aldı, tam yükte 59 derece üstünü görmedi önrediğim soğutucuyla. Aynı soğutucunun 214 XT olanını kendim kullanıyorum. Stres testi yaptım maksimum 55 dereceyi gördü işlemci. Bir sürü YouTube'da video var. Üstüne Reddit ve bazı forumlarda kullananan arkadaşların yorumları var. Bu kadar şeyden sonra önermem normal değil mi? Arkadaşa önerilen soğutucunun iyi mi, kötü mü olduğunu bilmiyorum. Bilmediğim şeyden konuşmayı da sevmiyorum🤐

Tavsiye ettiğin soğutucu gayet güzel kendim kullanıyorum. Tek kalite farkı, kullanılan fan daha iyi. Fakat arkadaşın linkteki ürünü daha performanslı. Bu senin attığın modeli fiyat bazında tercih edilebilir kılmıyor. Ayrıca, bilmediğin ürünü araştırabilir, hatta linkteki ürünün neden daha iyi olduğunu sorabilirsin.

1800TL 224XT'ye vereceğime üfleyerek soğuturum daha iyi. Bu soğutucuya verilebilecek en fazla miktar 1000-1100 lira falan.

Ryzen 5 5600X işlemcim var stock fan ile oyunlarda 90 dereceye kadar çıkıyor. Kule tipi fan almak istiyorum işlemci ısısını düşürmem lazım hangisini önerirsiniz.
Kasanızı bilmeden öneri yapmak doğru değil. Kasanız nedir?

Öneren arkadaşlara katılıyorum. Aynı soğutucuyu (peerles assassin 120 se) kullanıyorum. Çok memnunum, piyasadaki en iyi hava soğutuculardan birisi ve aşırı sessiz. Ama kesinlikle kasana sığıp sığmayacağına bakmalısın, mesela benim ramler uzun geldiği için fanlarından birisi hafif dışarıda kaldı. Yine de problem yaşamadım.

@11544, kendim kullanıp memnun olduğum bir şeyi önermemdeki sakınca nedir yahu? amma da abarrtınız. Kendim Recep Baltaş'ın eski çalıştığı forumda da aynı soruyu sormuştum önerilen soğutucu ID-Cooling olmuştu ve alıp memnun kalmıştım. Şimdi elbet daha iyileri daha makul fiyata çıkacak ve siz de benim gibi yeniliklerden biraz uzak kalacaksınız. Soran olursa da kullanıp memnun kaldığınız ürünü önereceksiniz. O zaman kendin gibi birisi çıkıp da ulan senin bir şeyden anladığın yok araştırmalısın falan filan dese nasıl tepki verirsin acaba? Tamam sizin attığınız ürün ucuz 2 fanlı falan filan ama kullanmadığım, onun bunun fikriyle ürün mü önermeliyim? İkinci yorumumda da söylediğim gibi aynı işlemciyle kullanan arkadaşım var ve 60 derece üstüne çıkmıyor. O kadar stres test yaptık inceledik memnun kaldık. Memnun kaldığım bir ürünü de her zaman öneririm. Pahalı mı ucuz mu orasını bilmem. Sağ olun! Şu zırt-pırt uyarı veren moderatör arkadaşa da söyleyin ben Türkiye'li değilim tabii ki yazım hatalarım olacak))

İlla kullandığınız ürünü önermek zorunda değilsiniz. Bu testler keyfine yapılmıyor. Araştırabilirsiniz mesela. Her soğutucuyu alıp denemiyoruz biz de. Piyasa içinde kaldığım sürece neden yeniliklerden uzak kalayım ki? Siz soğutucu almışsınız memnun kalmışsınız onu öneriyorsunuz. Ayrıca şu an onun bunun fikri diyorsunuz da önceki mesajınızda Reddit'te falan da yorumlar var demişsiniz. Şimdi onun bunun fikri mi oldu yani?
Herkese de milliyetine göre uyarı verilmiyor diye biliyorum. Kuralları direkt geçmişsiniz sanırım.