Ryzen 5 5600X işlemcim var stock fan ile oyunlarda 90 dereceye kadar çıkıyor. Kule tipi fan almak istiyorum işlemci ısısını düşürmem lazım hangisini önerirsiniz.
Birkaç arkadaş bunu önerdi sizce nasıldır.

bu işlemci için bu bile yeter alacaksanız ARGB modelini alın ama RGB'yi kapatmak istersiniz belki. Ha eğer para sıkıntı değil sağlam bir şey olsun istiyorsanız şu konuma bir göz atın :) R5 5600 işlemcinin soğutucusu nasıl değiştirilir?

@vusalaliyev93, üstteki mesajınızda bana neden bu ürünü önerdiğinizi anlatıp YouTube videoları, arkadaşınızla yaptığınız testler ve Reddit'teki bir takım kişilerin yazdıklarıyla söylediğinizi temellendirmeyi seçtiniz. Bu noktada konunun sahibi olmadığınız ve bana "neden daha iyi?" sorusunu sormadığınız için sizinle tartışmayı anlamlı bulmayarak konuyu terk etmiştim. Arkadaşlarla olan tartışmanızın bana iki tane kıpkırmızı "beğenmedim" olarak yansımasından hoşnutsuz oldum. Yine de kalp kırmaya uğraşmayacağım, kendimi biraz açıklayıp konuyu terk edeceğim.

Bu kadar şeyden sonra önermem normal değil mi?

Bu konuya dair sahip olduğunuz bilgi seviyesine göre normal. Sorun şu ki burada öneri verirken biz bu açıdan bakmıyoruz. Sizin açınızdan baksaydık sadece kullandığımız ve memnun olduğumuz ürünleri önerebilirdik. Biz kullanmadığımız ama çeşitli okumalar yaparak bildiğimiz ürünleri dahil ederek konuşmayı seçiyoruz. Burada temel problemimiz sizin yeniliklerden uzak kalmanız ve konu sahibinin parasını gereksiz harcatacak bir öneri vermeniz gibi duruyor. Üçüncü yorumunuzda "pahalı mı ucuz mu orasını bilmem" demişsiniz. TL hesabı yapmayı bilmiyorsanız TL ile öneri vermemelisiniz değil mi? Dünyanın neresinde olursanız olun para kolay kazanılmıyor.

Duymayı istemediniz ama çeşitli göstergelere bakıldığında PA120SE'nin 224XT'ye göre hem fiyat hem soğutma performansı açısından üst çıktığı ortada. 224XT'ye göre daha fazla ısı borusu, daha fazla fan ve çift kule olması gibi özellikleri sayabilirim mesela.

İyi sosyaller.

Son düzenleme:
@Paper.C,@11544, Zaten Türkçede zorluk çektiğim için derdimi anlatamıyorum da siz de anlamak istemiyorsunuz ha. Ben illa bu ürünü alacaksın diğe bir şey söylemedim. Sadece link attım. Şu inceleme ve araştırma konusuna gelirsek, benim bir sürü yayıncının vidyosuna, ürünlerin üzerinde yazan bilgilere göre ürün almışlığım var. Bir kaç ürün hariç çoğu aldığım şeyden memnun kalmadım. Demişsiniz ki araştırma yapıp 3 fanlı 50 borulu ürün öneriyoruz. Size AliExpress ve HepsiBurada'dan 10 borulu 5 fanlı çinli bir firmanın üzerinde apartılı rakamların olduğu ürününü atsam ID-Cooling ten iyimi diyeceksiniz? yoksa Mesut Çevik gibi yayıncıların "sponsorlu" ürün yazmaktan aciz olduğu ama öve-öve bitiremediği ürünlerimi önerekecsiniz? Ben kendime ve kullanıcı incelemelerine öncelik veriyorum. Bir de fiyat konusu vardı sizin orada 1000TL ye aldığınız ürünü ben burda 10$'a alıyorum. Kısaca eğer sizin önerdiğiniz ürün daha iyiyse bunu ben değil sebebleriyle sizin anlatmanız gerekiyor ki ürün üzerinde ve birkaç sponsorlu yayıncının anlatımıyla değil kullanıcının kendi deneyimiyle. Umarım anlata bilmişimdir. Bir de ben Milliyetimden dolayı uyarı alıyorum demedim. Fikrimi anlatamıyorum ve yazım hataları yapıyorum diğe uyarı alıyorum dedim. Reddit gibi forumlarda bu sorun yok sadece burada uyarı veriyorlar.
(bu arada "beğenmedim"i ben değil ilk siz bastınız ve ben de o durumdan sizin gibi hoşnut olmadım. illa basmanız gerekiyorsa sizin önerdiğiniz üründen kötü ürün öneren her kese beğenmedim basın) örnek: MeReKGs67

Son düzenleme: