İkiye bölünen disklerde yavaş boot edilme gibi sorunlar ortaya çıkabiliıyor. Birleştirme imkanınız varsa birleştirin yoksa diğer ihtimallerden olacağını varsayarak yola çıkacağız.
Birleştirmeyi denerim ama yıllardır böyle kullanıyorum. Yaklaşık 3 yıl oldu daha önce boyle bir sorun yasamadım. Format atmak gerekırse de şu an yapamam. Soracaksın "neden yapamazsın?" diye: İnternetım 2024'te olmamıza rağmen hâlâ kotalı, Turkcell Superbox kullanmak zorundayım, yaşadığım bölgede altyapı yok, baska bir seçenek de yok. Paketimin yarısı bitti zaten, o yüzden muhtemelen bir dahaki ayı beklerim ve sana iyi geceler dilerim.
Sorunu düzelttim, sorun şuymuş: Denetim masasındaki hızlı başlatmayı aç ayarı kapalıymıs. Onu da surdan fark etttım: Normalde görev yonetıcısıne gırdıgınde CPU bolumunda calısma zamanı olur, oradan aklıma geldı Windows'un CPU'yu hazırda bekletıp daha hızlı acılmasını sağladıgı. Sonra tersıne muhendıslıge benzer bir şey yaptım. İnternette "CPU çalışma zamanı 6 hafta" diye arattım, "nasıl 0'lanır" diye. Sonra bunu buldum: "
Denetim Masası > sistem ve güvenlik > güç seçenekleri > (solda) güç düğmelerinin yapacaklarını seçin > şu anda kullanılmayan ayarları değiştir > hızlı başlatmayı aç yazan kısmın tikini kaldır. Kaydet çık." Dedıgının tam tersını yaptım ve sorunum duzeldı.
Sorunumu cozmek ıcın ugrasan herkese cok teşekkür ederım ve iyi geceler dilerim.