lunes

Gelişen
Bilgisayarı yeni aldım ve Valorant'ta sürekli olarak FPS düşmesi alıyorum. Valorant'a girince sanki bilgisayar bir şey oluyor. En düşük ayarlarda kullanıyorum. NVIDIA güncel. 800 FPS'e kadar çıkan bilgisayarda neden böyle sürekli drop yiyorum? Bütün testlerde normal gözüküyor. Daha iade edilir mi bilmiyorum son çare soruyorum. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Teşekkürler.

Bilgisayarımın özellikleri:
  • 4060 Ekran kartı
  • AMD 5 7500 işlemci
  • A620M H anakart
  • 16 GB RAM
  • 1TB SSD
  • 4 fan

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS aniden düşüyorsa seni rahatsız edebilir. Atıyorum oyunda 300 FPS sabitleyin ve V-Sync açmayın. Videodaki gibi GPU tüketimini azaltarak gecikmeyi düşürün. Ayrıca o işlemci için 800 FPS görseniz de(32 MB ön belleği var, yer yer görseniz de istikrarlı alacağı FPS 300-400 civarı) yani sınırları yukarılara zorlamayın. GPU'yu yormak gecikme için ideal değil. Tek oyunculu oyun oynamıyorsunuz.

Bunun dışında bellek tüketimine göz atın. Arka planda gereksiz uygulama falan varsa kapalı tutun. Mümkünse belleği 2x16 GB yani 32 GB çıkarın. Ayrıca SSD sağlık değerlerini kontrol edin ve boş alanı azsa yer açın.

Bağlantıdaki konuda önerdiğim şekilde genel bir güncelleme kontrolü ve dosya temizliği yapın.