R5 7500F 105 dereceye çıkıyor

HmustafaM35

Çalışkan
Merhaba. R5 7500F işlemci kullanıyorum. Soğutucu olarak 240mm sıvı soğutma Rampage Helios C2 kullanıyorum. Kasa NZXT H5 Flow 7 fan var. İşlemcim bilgisayar açılırken BIOS ekranında bile 87 derecelere çıkıyor. Normal bilgisayar açıldığında ise 95+ derecelere çıkıyor 105 derece görmüşlüğüm var. O derecelere çıktığında frekans 550mhzlere düşüyor. Sonra 10-15 dk sonra kendiliğinden 50 derecelere düşüyor. Yüksek derecelere çıkarken bir anda fanların sesi çok artıyor. Bu sorun nasıl düzeltilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Montajı doğru yaptınız mı? Bakırın yüzeyinde ki plastiği söktünüz mü?

İki ihtimaliniz var hocam, ya macun kurudu ya da pompası bozuldu. Boruları dokunup kontrol edin, sıcak ve soğuk su geçiyor mu bakın.

İki ihtimaliniz var hocam, ya macun kurudu ya da pompası bozuldu. Boruları dokunup kontrol edin, sıcak ve soğuk su geçiyor mu bakın.
Aslında aldığımdan beridir arada bir bu sorunu yaşıyordum ama son 15 günde her bilgisayarı açtığımda bu sorun oluyor. dediklerinize bakacağım teşekkür ederim.

Yani 1 senedir bu sorunu yaşıyordunuz? Hocam, neden vermediniz ki? Belki ayıplı mal kullanmışlardır, başta verseydi direkt değişim yaparlardı. Şimdi garantiyle uğraşacaksınız. Tavsiyem; soğutucuyu söküp bakır kısmına bakman, büyük ihtimalle etiketi unuttular, Vatan Bilgisayar bu hatayı çok yapıyor. Yani 1 senedir işlemciyi 100 dereceler de kullandınız, hayret işlemci bozulmamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…