BerkcanKD

Çalışkan
Herkese merhaba, Vatan Bilgisayar'dan internet üzerinden almış olduğum montajını Vatan Bilgisayar'da yapıldığı sistemde Ryzen 5 7500F işlemci boşta 57-62 derece arası yükte 95 derecelere oyunlarda ise 87-90 derecelere çıkıyor. Tekrar Vatan Bilgisayar'a götürdüğümde termal macun olabilir dediler ancak sonuç değişmedi. Soğutucu arızalı olabilir dediler ancak başka bir soğutucu ile denediğimde sonuç değişmedi BIOS ayarlarım default sadece XMP açık. Neden olabilir sistemde arızalı bir parça mı var? Şimdiden teşekkürler.

Sistem özellikleri:
Ryzen 5 7500F.
ASUS Prime B650M-R anakart
XFX RX 9060 XT 16 GB.
Fazeon F1 kasa 650W PSU.
Rampage coolblade soğutucu.

Vatan'da ki arkadaşlar sebebinin bu olduğunu bilmiyorlar, çünkü bilgi seviyeleri düşük. Termal macun ile alakası yok, şu ürünü alırsanız 70'i görmez bile daha:

Vatan'daki arkadaşlar sebebinin bu olduğunu bilmiyorlar, çünkü bilgi seviyeleri düşük. Termal macun ile alakası yok, şu ürünü alırsanız 70'i görmez bile daha:

Bende bu şekilde çözerim diye düşündüm ancak stok fan ile boşta 45 oyunlarda Max 75 gören bir arkadaşım var aynı işlemci ile. Ben farklı basit bir soğutucu taktığımda da 55 altına düşüremedim boştaki sıcaklığı stress testinde 20 saniye içinde 95 dereceleri görüyor.

Bende bu şekilde çözerim diye düşündüm ancak stok fan ile boşta 45 oyunlarda Max 75 gören bir arkadaşım var aynı işlemci ile. Ben farklı basit bir soğutucu taktığımda da 55 altına düşüremedim boştaki sıcaklığı stress testinde 20 saniye içinde 95 dereceleri görüyor.
Taktığınız soğutucuya göre değişir, bu ürünü alın, içinden çıkan TF-7 macunu sürün, daha 70'i geçmez. Boşta ki değerler pek önemli değil bu arada.

Peki göndermiş olduğunuz model ile assasin king arasında ne fark var ben onu almayı düşünüyordum çünkü bu modeli görmemiştim?

Sorun soğutucu. Stok soğutucudan hallice bir şey takmışlar.
Ben şunu almıştım şu an stok kalmamış malesef ama muadili ürünler var bu markanın zaten önermişler. Oyunlarda 60'ı geçmiyor.

Sorun soğutucu. Stok soğutucudan hallice bir şey takmışlar.
Ben şunu almıştım şu an stok kalmamış malesef ama muadili ürünler var bu markanın zaten önermişler. Oyunlarda 60'ı geçmiyor.

https://www.gaming.gen.tr/urun/7755...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ beyazının stoğu bulunuyor, ne hikmetse diğer renklerden daha ucuz. 😀