boraozbayram

Çalışkan
Herkese merhaba,

İtopya'dan aldığım kasa da şimdi de bu sorunu yaşıyorum önceki sorunum ısı problemiydi fakat götürdüm test ettiler, sıcaklıklar normal diye kağıt verdiler ve işin içinden sıyırdılar. Asıl sorunuma geleyim bilgisayarı kontrol etmek için aldıklarında içindeki her şeyi silip Windows 10 kurmuşlar test etmek için, şu anki sorunum da format atmadan önce yoktu, bunlar format attıktan sonra oluştu.
Oyunlarda ani FPS düşmesi mi denir drop mu denir bilmiyorum ne olduğunu, özellikle GTA 5'te sürekli bir takılma var, EA FC 25'te nadiren de olsa o takılmalar oluyor gözle görülebiliyor.

Battlefield 1 de de aynı şekilde nadiren de olsa drop yiyorum görebiliyorum bunu, sizce sorun ne olabilir, sıfırdan format attım tekrar kurdum olmadı, DDU ile driverı silip tekrar yükledim olmadı, BIOS'u default ayarlarına getirdim fark etmedi yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.

PC özellikleri:

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA 5'teki takılmalar FPS desteklememesi. Diğer droplar neden kaynaklanıyor bir bakar mısınız Afterburner ile işlemci kullanımı ya da ekran kartı hangisi azalıyor bir gözlemleyin ve yazın.

GTA 5'teki takılmalar FPS desteklememesi. Diğer droplar neden kaynaklanıyor bir bakar mısınız Afterburner ile işlemci kullanımı ya da ekran kartı hangisi azalıyor bir gözlemleyin ve yazın.
drop.webp drop2.webp
Soldaki drop girdiği zamanki veriler, sağdaki de normal oynarken ki veriler
Dİğer oyunlarıda atacağım

Ekran kartı kullanımı düşmüş 2.fotoğrafta ve derecesi 70'e dayanmak üzere acaba soğutamıyor mu kendini? Fan ayarı var mı?

MSI Afterburner'daki fan ayarlarından bahsediyorsanız otomatikte o kendisi ayarlıyor hızı, ayrıca İtopya'ya götürmeden önce böyle bir sorunda yoktu oyunlarda.
Flash bellekle format atmayı denesem bir çözüm olabilir mi sizce çünkü Windows'tan sıfırladım sadece.

Formattan sonra olduğuna göre endişe edecek bir durum yok bence temiz yeniden windows kurun ve tüm sürücüleri tekrar kurun. Bir de kasayı ne kadara aldınız hala var mı itopya'da?

Formattan sonra olduğuna göre endişe edecek bir durum yok bence temiz yeniden Windows kurun ve tüm sürücüleri tekrar kurun. Bir de kasayı ne kadara aldınız hala var mı İtopya'da?

Maalesef yok Kara Cuma indiriminde almıştım da hala tam olarak tadını cıkaramadım çok uğraştırdı İtopya sağ olsun.
Format atmayı deneyeceğim teşekkürler hepinize, ekran kartı sürücüsünden başka kurmam gereken bir şey var mı?

Maalesef yok Kara Cuma indiriminde almıştım da hala tam olarak tadını cıkaramadım çok uğraştırdı İtopya sağ olsun.
Format atmayı deneyeceğim teşekkürler hepinize, ekran kartı sürücüsünden başka kurmam gereken bir şey var mı?
Hocam eskiden ne varsa onları kur zaten bence düzelecek çünkü formattan sonra olmuş olay.
Hatta windows 11 ile ilgili de olabilir istersen windows 10 kur.