Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

alperens19

Çalışkan
İşlemci elime pazartesi günü ulaştı. Dün kurulumunu yaptım. Ekran görüntüsünü aldığım zaman sadece epic games'ten bir oyun iniyordu. Soğutucum Thermalright Phantom Spirit. BIOS sürümüm güncel ve expo hariç hiçbir overclock ayarı aktif değil. 75 derecelerin normal olduğunu biliyorum ama ekran görüntüsünü aldığım zaman ne oyun açık ne de render alıyorum sadece arkada oyun iniyor. Bu normal midir? İşlemci için değişim talep etme imkanım var.

Ekran görüntüsü 2025-07-23 191059.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorunu neredeyse çözdüm. Soğutucu bloku monte ederken termal macun yanlara kaymış, işlemcinin üstünde hiç kalmamış. Kenara dağılanları ortaya geri dağıttım ve sıcaklıklar epey düştü. Ayrıca CPU soğutucusunu da yanlış kurmuşum 2 fandan 1 tanesi çalışmıyor. Yarın onu da düzeltince sıcaklıkların epey düşeceğini tahmin ediyorum. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
İşlemci elime pazartesi günü ulaştı. Dün kurulumunu yaptım. Ekran görüntüsünü aldığım zaman sadece Epic Games'ten bir oyun iniyordu. Soğutucum Thermalright Phantom spirit. BIOS sürümüm güncel ve EXPO hariç hiçbir overclock ayarı aktif değil. 75 derecelerin normal olduğunu biliyorum ama ekran görüntüsünü aldığım zaman ne oyun açık ne de render alıyorum sadece arkada oyun iniyor. Bu normal midir? İşlemci için değişim talep etme imkanım var.

Eki Görüntüle 166223

Dostum hava 40-45 derece hava. Duvarlar mermerler sıcacık. İşlemci ekran kartı gibi elektrik içeren parçalar ne yapsın, sıcak olması çok normal.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun indirirken o dereceler biraz fazla. Kasa modeli nedir? Havalar aşırı sıcak, bunlar da ekstra ısındırıyor. Ayrıca montajda bir sorun yapmış olabilirsiniz.
Kasamın hava akışı berbat o konuda haklısınız ama boşta da 67 derece çalışıyor. Soğutucunun fanları çalışıyor ve elle BIOS'tan fanı hızlandırdım yine de fayda etmedi.

Ekran görüntüsü 2025-07-23 192958.webp