springtrap

Çalışkan
Geçenlerde İtopya'dan kasa aldım. İtopya'daki çalışan bana Rampage Octagon C60 önerdi ben de şu an C60 kullanıyorum. Ama herkes bu soğutucuya kötü diyor. Ben de bu yüzden sıvı soğutucuya geçmeyi düşünüyorum. AMD Ryzen 5 7500F kullanıyorum, kasam Vento VG20AL. Kasanın içine sığabilecek bir sıvı soğutucu arıyorum. ARGB olursa güzel olur. Bütçem 5.000 TL. İleride R7 7800X3D'ye geçmeyi düşünüyorum. Ona yetecek kadar güçlü olursa harika olur ancak 1 sene sonra falan alacağım için o kadar da önemli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
İleride 7800X3D geçeceğim onun için sıvı alıyorum

Anladım ama Phantom spirit 7800X3D için de yeterli bir soğutucu. İlla sıvı soğutucu almayı kafaya koyduysan 360 mm Arctic Liquid Freezer 3 güzel performans veriyor fakat ben o parayı vermezdim. Ucuz 360 mm sıvı soğutucular da var fakat onların da performansı düşük oluyor.

Hocam ben MSI CoreLiquid C360 sivi sogutmasini 8 ay gibi bir sure kullandiktan sonra pompasi bozuldu ve cop oldu sivi sogutma. Eger 3K gibi bir butceye sivi sogutma almayi planliyorsan kesinlikle alma, 1 sene icinde bozulma garantili.

Yukarida arkadasin attığı hava sogutma inanilmaz otesi yeterli, 7800X3D'yi bile cok cok rahat bir sekilde sogutur.

Tekrardan gormeniz acisindan linki birakiyorum: