prime

Yetkin
Elimde Thermalright Heilos termal pad var. Ayrı olarak Thermalright Burst Assassin aldım, onun yanında da TF4 termal macun geliyor. Hangisi daha etkilidir, hangisini kullanmam daha mantıklı olur? İşlemcim R5 7500F.
Termal pad kullanırsam ömür boyu macun değişmeme gerek kalmaz diye biliyorum, dolayısıyla ona daha yakınım.

Heilos'u o işlemciye harcamayın ileride GPU ve laptop için kullanırsınız, Thermalright macunu kullanın, ayrıca TF7 çıkar o soğutucudan gayet iyi macundur.

Heilos'u o işlemciye harcamayın ileride GPU ve laptop için kullanırsınız, Thermalright macunu kullanın, ayrıca TF7 çıkar o soğutucudan, gayet iyi macundur.
Laptopum yok. Şahsen 6 ay/senede bir işlemci macunu değişmekle uğraşmak istemiyordum aslında.
Gaming.gen.tr sitesinde TF4 çıktığı yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopum yok. Şahsen 6 ay/senede bir işlemci macunu değişmekle uğraşmak istemiyordum aslında.
Gaming.gen.tr sitesinde TF4 çıktığı yazıyor.
Senede 1 değiştirmene gerek yok kim dedi sana onu. 7500f için macun yeterlidir.

Elimde Thermalright Heilos termal pad var. Ayrı olarak Thermalright Burst Assassin aldım, onun yanında da TF4 termal macun geliyor. Hangisi daha etkilidir, hangisini kullanmam daha mantıklı olur? İşlemcim R5 7500F.
Termal pad kullanırsam ömür boyu macun değişmeme gerek kalmaz diye biliyorum, dolayısıyla ona daha yakınım.
Ekran kartımda 5 aylık Helios performansı. Herhangi bir kayıp yok, ilk testte de benzer sonuçlar vermişti.

Sürekli yük altında ve sınırlarda çalışan bir kartta dahi bu kadar dayanabilen bir bileşen işlemcide 1- 1.5 yıl çok rahat dayanır fakat arkadaşların da dediği gibi 7500F'e harcamaya gerek yok bence, çok ısı üreten bir işlemci değil, TF4 1 yıl veya daha fazla rahat dayanır o işlemciye diye düşünüyorum. Tercih sizin tabii.

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    146,7 KB · Görüntüleme: 36
Gaming.Gen.TR sitesinde TF4 çıktığı yazıyor.

Siz SE versiyonunu almışsınız düz versiyonu yazmışsınız, evet SE'den TF4 çıkıyor, yine de Heilos'u harcamazdım.

Ben uyguladığım macunla 3 yıldır kullanıyorum, hiç yenilemedim.(Mastergel pro v2)

Masaüstü sistemlerde pad gerekmiyor. Pumpout dizüstülere kıyasla daha az yaşanıyor. Kaliteli ve kıvamlı bir macun almanız daha iyi olacaktır. Ben Cooler Master cyrofuze violet kullanıyorum hem dizüstü hem masaüstünde.

Masaüstü sistemlerde pad gerekmiyor. Pumpout dizüstülere kıyasla daha az yaşanıyor. Kaliteli ve kıvamlı bir macun almanız daha iyi olacaktır. Ben Cooler Master cyrofuze violet kullanıyorum hem dizüstü hem masaüstünde.
Anladım, o zaman soğutucu ile gelen TF4'ü kullanacağım, Heilos'u da ilerde RTX 5070 için kullanırım. Yardımcı olan herkese teşekkürler.