Şefkan

Çalışkan
Selamlar,

R5 7500F işlemcide PBO ayarlarını değiştirmek istediğimde birkaç ayarı değiştiremiyorum.

Boost Clock Override ayarı 25'te sabit kalıyor. O satırda solgun beyaz şekilde kaplı "25 yazısı". Üstüne tıklasam da olmuyor. Advanced yapmama rağmen değiştiremiyorum. 1 tane daha var ondan sonra yapılması gereken, o da olmuyor. Tam ismini unuttum ama bu ayardan sonra yapılması gereken yeni bir sayfada.
Aynı şekilde o satır da "sayı" solgun beyaz bir şekilde kaplı, sanki tıklayamazsın der gibi.

Anakart: ASUS Prime B650M-R

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

R5 7500F işlemcide PBO ayarlarını değiştirmek istediğimde birkaç ayarı değiştiremiyorum.

Boost Clock Override ayarı 25'te sabit kalıyor. O satırda solgun beyaz şekilde kaplı "25 yazısı". Üstüne tıklasam da olmuyor. Advanced yapmama rağmen değiştiremiyorum. 1 tane daha var ondan sonra yapılması gereken, o da olmuyor. Tam ismini unuttum ama bu ayardan sonra yapılması gereken yeni bir sayfada.
Aynı şekilde o satır da "sayı" solgun beyaz bir şekilde kaplı, sanki tıklayamazsın der gibi.

Anakart: ASUS Prime B650M-R
  • BIOS arayüzüne giriş yapın. Bilgisayarınızı başlattığınızda genellikle "DEL" veya "F2" tuşuna basarak gidebilirsiniz.
  • BIOS menüsünde "Extreme Tweaker" veya benzeri bir sekmeyi bulun.
  • "Precision Boost Overdrive" (PBO) seçeneğinin etkin olduğunu kontrol edin ve gerekiyorsa etkinleştirin.
  • "Boost Clock Override" ayarına gelin. Eğer hâlâ soluk ve değiştirilemiyorsa, aşağıdaki adımları deneyin:
- "CPU Power Management" bölümünde "Turbo Mode" veya "Advanced CPU Configuration" ayarını kontrol edin. Bu ayar etkin olmayabilir.
- Gerekirse "Load Optimized Defaults" seçeneği ile BIOS ayarlarını varsayılan değerlere döndürmeyi deneyin.
  • Eğer yukarıdaki adımlardan hiçbiri işe yaramıyorsa, BIOS sürümünüzü kontrol edin. Anakartınıza ait en son BIOS sürümünü ASUS'un resmi web sitesinden indirip güncelleyin.
  • Son olarak, işlemci ve ana kart arasındaki uyumluluğu kontrol edin. R5 7500F'in bu anakartla tam uyumlu olduğundan emin olun.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik detay verebilirseniz ek yardım sağlayabilirim.