Alpagu

Çalışkan
Herkese merhaba, geçenlerde 7500F işlemci ve B850M Gaming Plus anakart aldım. PBO açmak istediğimde advanced > motherboard > +200 MHz, Curve Optimizer'e giriyorum all core > negatif > buraya ne değer verirsem vereyim PC kapanıyor. Hazır profillerden sadece enhanced mode 1'de açılıyor, diğer profillerde açılmıyor. İşlemci bir günlükken garantiye yolladım, henüz gelmedi. Bu sırada başka bir işlemci ile denemek istedim; aynı ayarlar, aynı RAM'ler, aynı anakart, aynı PSU, diğer işlemcide de kapandı. Ne yaptıysam olmadı, sorun nerede yardımcı olabilir misiniz?

PSU Cougar Ges 850+ Gold.

Daha düşük voltajlarda daha yüksek frekanslar elde etmek ve bir tık daha fazla performans almak için.

Deneyip sonucu yazacağım.

Curve editöre ne değer verirsem vereyim kapanıyor, +MHz girmedim yine kapanıyor. Sizin anakart modeliniz nedir, benim anakartta problem olabilir mi?

Aynı kombinasyon bende de var. CPU tırt silikon çıkınca bütün yükü RAM OC'a dayadım. Sendeki de aynıysa sana da tavsiye ederim. CPU'dan daha fazla verim alırsın.

Soğutma iyiyse +200 denersin ortalama ise 100 150 dene. CO daha iyi değerlere oturabilir.

2 farklı işlemcide de aynı olması ya şanssızlık ya da başka bir problem var. Stok ayarlarda Cinebench R23 çoklu çekirdek skorunuz nedir? 13.465 aldım.

Herkese merhaba, geçenlerde 7500F işlemci ve B850M Gaming Plus anakart aldım. PBO açmak istediğimde advanced > motherboard > +200 MHz, Curve Optimizer'e giriyorum all core > negatif > buraya ne değer verirsem vereyim PC kapanıyor. Hazır profillerden sadece enhanced mode 1'de açılıyor, diğer profillerde açılmıyor. İşlemci bir günlükken garantiye yolladım, henüz gelmedi. Bu sırada başka bir işlemci ile denemek istedim; aynı ayarlar, aynı RAM'ler, aynı anakart, aynı PSU, diğer işlemcide de kapandı. Ne yaptıysam olmadı, sorun nerede yardımcı olabilir misiniz?

PSU Cougar Ges 850+ Gold.

BIOS güncel mi? Kapanıyor derken Boot mu etmiyor?

@Alpagu Advanced menüsü AMD'nin, her kartta ortak. MSI'in kendi Overclocking menüsü var. Aynı ayarları oradan dene. PBO Advanced yerine Limits kısmını Manuel PPT, TDC, EDC gir. Boost override Auto iken Per CCD -20 dene.

88/75/150 sırasıyla girebilirsin PPT, TDC, EDC 7500F. Milivolt cinsi ise sonuna üç sıfır ekle. Açıklamada yazar.

Son düzenleme: