Sistemim aşağıdaki parçalardan oluşmaktadır ve sistemimde yükseltme yapmak istiyorum. Genellikle CS2 ve online içerikli FPS, MOBA türü oyunlar oynuyorum. Nadir de olsa AAA oyunlar oynuyorum. CS2'de performans artışı istediğim için işlemci konusuna yoğunlaştım ve en mantıklı yükseltmenin bu olabileceğini düşündüm. Baştaki hedefim RAM yükseltmesiydi; hem frekans hem bellek boyutu olarak ama malum bildiğiniz üzere RAM fiyatları çok pahalı.
Sizce 7500F işlemcimden 7800X3D'ye geçmek mantıklı mı? Oyunda bana ne kadar bir akıcılık ve FPS artışı sağlar? Çünkü artık oyunun son roundlarına doğru FPS'im iyice düşmeye başladı. R7 7800X3D'ye geçmeye değer mi ve sıvı soğutucum bu işlemci için yeterli mi? Veya önerebileceğiniz başka bir yükseltme için parça var mı fikirleriniz nelerdir?
Bence işlemciden önce anakart yükselt en azından B serisine geç. Bir de FPS az almanın tek sebebi işlemci değil 16x2 RAM olsa daha fazla alırdın. CS2'de 500-600 alıyorum 7500F ile.
9800x3d ye geçsem ekran kartımın 4060 olması herhangi bir sıkıntı yaratır mı ? Darboğaz işlemcinin daha düşük seviye olmasından kaynaklanıyordu değil mi ?
Bence işlemciden önce anakart yükselt en azından B serisine geç. Bir de FPS az almanın tek sebebi işlemci değil 16x2 RAM olsa daha fazla alırdın. CS2'de 500-600 alıyorum 7500F ile.
Evet anakartım yükseltilebilir bir parça fakat bakıldığında herhangi bir performans artışı sağlamayacak ve tekrar işlemci için bütçe ayırmam gerekecek daha fazla tek parça değişim ile en yüksek alabileceğim performansı aramaktayım şuan. Önerebileceğiniz ram modeli var mı acaba?
Evet anakartım yükseltilebilir bir parça fakat bakıldığında herhangi bir performans artışı sağlamayacak ve tekrar işlemci için bütçe ayırmam gerekecek daha fazla tek parça değişim ile en yüksek alabileceğim performansı aramaktayım şuan. Önerebileceğiniz ram modeli var mı acaba?
Anakartın ve ramin seni geride tutuyor, en az 16GB ram olmalıydı, bunları halletmeden 7800x3d alırsan tam verim alamazsın, önce aynı ramden bir tane daha al ya da bütçe varsa 2x16GB 6000mhz CL30 patriot ramler var onları alabilirsin, ondan sonra b850 bir anakart, sonra işlemci alırsın.
Anakartın ve ramin seni geride tutuyor, en az 16GB ram olmalıydı, bunları halletmeden 7800x3d alırsan tam verim alamazsın, önce aynı ramden bir tane daha al ya da bütçe varsa 2x16GB 6000mhz CL30 patriot ramler var onları alabilirsin, ondan sonra b850 bir anakart, sonra işlemci alırsın.