isotvlr

Uzman
1-Ben yüksek elo CS ve Valorant oyuncusuyum, halihazırda zaten FPS'ler benim için yeterli seviyede CS ve Valorant için ama şu an alma imkanım var daha sonra olmayabilir bu 7800X3D'yi, o yüzden sizce geçmeli miyim?

2- Ayrıca anakartım Gigabyte B650M S2H ve sıvı soğutmam Havit F2001 240 mm, bunları daha sonra değiştirebilirim. Sormak istediğim bunlarla sıkıntısız belli bir süre kullanabilir miyim?

3- Ekran kartım 5060, RAM'lerim de 5600 DDR5.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1-Ben yüksek elo CS ve Valorant oyuncusuyum, halihazırda zaten FPS'ler benim için yeterli seviyede CS ve Valorant için ama şu an alma imkanım var daha sonra olmayabilir bu 7800X3D'yi, o yüzden sizce geçmeli miyim?

2- Ayrıca anakartım Gigabyte B650M S2H ve sıvı soğutmam Havit F2001 240 mm, bunları daha sonra değiştirebilirim. Sormak istediğim bunlarla sıkıntısız belli bir süre kullanabilir miyim?

3- Ekran kartım 5060, RAM'lerim de 5600 DDR5.

Teşekkürler.

RAM'ler Hynix ya da Samsung ise, 7500F yerine 7800X3D geçmene yüksek oranda gerek kalmayabilir. Tam olarak hedef nedir? 500 Hz 1080p panel vs. mi mevcut? CS'de özel Config'ler var, net hakim değilim. @ggbye yardımcı olur CS konusunda.

@isotvlr HWiNFO Tam Mod açın, RAM kısmını genişletip modüle tıklayın. Die bilgisini iletin, inceleyelim.

Açıkçası RAM'lerim Kingston.

RAM'ler Hynix'ya da Samsung ise, 7500F yerine 7800X3D geçmene yüksek oranda gerek kalmayabilir. Tam olarak hedef nedir? 500 Hz 1080p panel vs. mi mevcut? CS'de özel Config'ler var, net hakim değilim. @ggbye yardımcı olur CS konusunda.

@isotvlr HWiNFO Tam Mod açın, RAM kısmını genişletip modüle tıklayın. Die bilgisini iletin, inceleyelim.

Buyurun.

adasd.webp

Micron D-die, umut yok. Ya 7800X3D geçilecek ya da 7500F devam edeceksen Hynix modüllere geçiş sağlaman lazım. 7800X3D daha mantıklı olur, bellekten minimal etkilenir.
Aslında sormak istediğim kısım anakartım ve sıvı soğutmam bu satın alacağım işlemciyi belirli bir süre kullanmam için bir engel olur mu diye sormaktı ?

ve ayrıca rtx 5060 ile bir darboğaz söz konusu mudur ?

Aslında sormak istediğim kısım anakartım ve sıvı soğutmam bu satın alacağım işlemciyi belirli bir süre kullanmam için bir engel olur mu diye sormaktı ?

Darboğaz söz konusu olmaz. Ama Havit soru işareti. 7800X3D termal olarak çok başarılı değil, üzerinde durulması lazım. Phantom vs. gerekebilir tatmin etmezse.

Yani bence o anakarta 7800x3d takmayın.

Bu arada net bütçeniz nedir? İlla upgrade istiyorsan işlemci, anakart ve RAM'i satıp yenileyebilirsin. Ama bence çok gerek yok şu an.