kazimgurkan

Çalışkan
Merhaba, Ryzen 5 7500F işlemcim, ASUS B650 Plus Wi-Fi anakartım var. Cinebench R23 testi yaptığım zaman skorları çok düşük çıkıyor ve işlemci 52 derece ve 42W gücü asla geçmiyor. BIOS'ya da başka bir yerden bir kısıtlama olabilir mi? Nasıl anlarım, nasıl çözerim? Esenlikler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bios guncelledim ve resetledim fakat hala ayni problemi yasiyorum. Acaba afterburner ya da armory create limitliyor olabilir mi?

cinebench.webp

Son düzenleme:
BIOS'ta herhangi bir ayar yaptınzı mı? Yaptıysanız neyi değiştirdiniz?

5600X'in 7500F'den fazla performans verdiğini görmek çok tuhaf. :hehehe:
CBR23 (1).webp

Dram timing control enable yaptim hizli acilmasi icin, onun disinda expo actim. İslemci 45w gecmiyor ve yapay zekaya sordugumda yaptirdigi cpu voltaj ayarlarini da yemiyor. Cpu fan baglantisina herhangi bir fan bagli degil kontrolcu uzerinden kullaniyorum cpu fanini bununla ilgisi olabilir mi?

Dram timing control enable yaptim hizli acilmasi icin, onun disinda expo actim. İslemci 45w gecmiyor ve yapay zekaya sordugumda yaptirdigi cpu voltaj ayarlarini da yemiyor. Cpu fan baglantisina herhangi bir fan bagli degil kontrolcu uzerinden kullaniyorum cpu fanini bununla ilgisi olabilir mi?

Fan görevini yapıyorsa mesele yok aslında ama belki CPU FAN bağlı olmadığı için anakart korumaya alıyor da olabilir. CPU fanını anakart üzerinden besleyin bakalım.