matterzi

Becerikli
Yer
İstanbul
İyi akşamlar herkese. Ryzen 5 7500F işlemci Cinebench R23 multicore testinde 13.000 puan alıyor. Bütün ayarlamaları yaptım fakat HWINFO64'te sıcaklıklar 92-96 derece arasında dolaşıyor (stok fan kullanıyorum). Soruma gelecek olursam, sizce bu sıcaklıklar puanı etkiler mi?

İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi akşamlar herkese. Ryzen 5 7500F işlemci Cinebench R23 multicore testinde 13.000 puan alıyor. Bütün ayarlamaları yaptım fakat HWINFO64'te sıcaklıklar 92-96 derece arasında dolaşıyor (stok fan kullanıyorum). Soruma gelecek olursam, sizce bu sıcaklıklar puanı etkiler mi?

İyi forumlar.
Tabii ki etkiler.

Evet, etkiler. Daha da fazla ısınmamak için frekansı düşürüyor bu da performans kaybına sebep olur.
Tavsiyem, kısa sürede soğutucu değiştirmen.
Hocam MHz değerlerini inceledim stabil şekilde 5050 MHz'de takıldı. Frekans düşürse yansımaz mıydı hocam? Acaba frekansı düşürmüyor mu diye düşünmeye başlamıştım. Önerebileceğiniz bir soğutucu var mıdır?

Evet, etkiler. Daha da fazla ısınmamak için frekansı düşürüyor bu da performans kaybına sebep olur.
Tavsiyem, kısa sürede soğutucu değiştirmen.
Ve ne kadar etkiler acaba? Cok soru soruyorum sizi de sıkmıyorumdur umarım.

Hocam MHz değerlerini inceledim stabil şekilde 5050 MHz'de takıldı. Frekans düşürse yansımaz mıydı hocam? Acaba frekansı düşürmüyor mu diye düşünmeye başlamıştım. Önerebileceğiniz bir soğutucu var mıdır?
96 derecede 5.05 GHz çalışamaz, kendini korumak için düşürmesi gerekli, 95 derece sınırdır. Bütçenizi söyleyin tavsiye vereyim.
7500F bende de var, 13500 puan alıyorum 65 derecede.

Kasaya sığar mı acaba hocam? MSI MAG A120 B65 kasa.

1757793045016.webp

Sığar hocam pearless assasin uzunluğu 155mm sizin kasanızın desteklediği Max CPU cooler uzunluğu 160mm.