R5 7500F işlemcinin Cinebench R23 değerleri iyi mi?

noby

Uzman
Bu puan ve değerler nasıldır? Gördüğüm kadarıyla 14-15k puan alınıyor. Bir de sıvı soğutma ile 85 derece yüksek değil mi?

Sistemim:
  • R5 7500F
  • DeepCool LE360 V2 RGB 360 mm
  • MSI PRO-A620M-E
  • 2x16 GB 6000MHz CL36 RAM
BIOS Ayarlarım:
  • PBO Advanced
  • PBO Limits Motherboard
  • PBO Scalar 6X
  • Max CPU Boost Clock +200MHz
  • Curve Optimizer -40
  • EXPO Açık

-40 biraz fazla gibi hocam, scalar açmadan -25 veya -15 deneyin. Yine de scalar denemek istiyorsanız x5 verin.
Bilgisayara en son ne zaman bakım yaptınız?
Bende Thermalright Frozen Prism 240 var bu kadar ısınmıyor.

-40 biraz fazla gibi hocam, scalar açmadan -25 veya -15 deneyin. Yine de scalar denemek istiyorsanız x5 verin.
Bilgisayara en son ne zaman bakım yaptınız?
Bende Thermalright Frozen Prism 240 var bu kadar ısınmıyor.
Bilgisayarı temmuzda kendim topladım. Bir kaç gün önce sıvı soğutucuyu yeni aldım. Kendi macununu kullandım ve macun aşağıdaki gibi kareler halinde pompada geldi. Takarken de yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum.

Garip bir şekilde az önceden daha düşük puan aldım.

-20 yaptım
scalar x5

Son düzenleme:
Scalar kapatın, hiç açmayın daha iyi bence. Sanırım işlemciniz silikonu berbat. Scalar açmadan tek tek değer verebilirsiniz, 25 20 15 gibi.

-15 yaptım. Puan yine düştü. Acaba r23 ile ilgili bir sorun olabilir mi? Scalar kapatmak için bir seçenek yok manual ve auto var. Autoya aldım.

Buradan indirmiştim.

Düşmesi normal, zira -40'da daha düşük voltajda daha az ısı olduğu puan farkı oldu.
Bence yükselememesi anakartın dandik olması, VRM soğutucusu yok. Aşırı ısınıp işlemciyi kısıtlıyor olabilir.
Bende 100 dereceyi geçtiği için işlemci kısıtlanıyordu testte. Anakartın VRM sıcaklığını kontrol edin.

-40'da kalman mantık olabilir, scalar açmanın mantığı yok. Voltajı absürt seviyelere çıkarabiliyor.

Buradaki değerler oluyor değil mi? Yoksa farklı bir yerden mi bakıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…