Kovboy Morgan
Çalışkan
i5-12400F'ten R5 7500F'e geçtim. Thermalright Aqua Elite 240 White ARGB V3 240mm sıvı işlemci soğutucu kullanıyorum. Dün montajını yaptım, macununu sürdüm güzelce. XMP açtım, BIOS'tan kaydet ve çık diyince Precision Boost Overdrive seçeneğinin de aktif hale geldiğini gördüm, ben dokunmamıştım. Sonra BIOS'tan çıkıp sıcaklıkları kontrol ettiğimde boşta 30 dereceydi. Bilgisayarı kendim yeniden başlattım, daha da 45'ten aşağı inmedi. Stres testine soktum bilgisayarı, ilk başta 60-65 derecelerdeydi stres testi 15 dakikada. Bir süre kullandıktan sonra tekrar test yaptım, bu sefer 90'ı gördü. Kapattım, biraz daha macun sürdüm. Macunu arttırınca sıcaklıklar boşta 42-43, yükte 70 olarak çalışıyor, şu anda da değişen bir durum yok ancak ilk başta 30 olabilen sıcaklık nasıl oluyor da 40'tan aşağı inmiyor, onu anlamıyorum. Eski işlemcim boşta 25-26, yükte de 55'ti en fazla. Termal macun eski işlemcide Thermalright TF7 idi. Şimdiki ise aşağıda linki bıraktığım macun ama macunun bu kadar fark ettireceğini sanmıyorum.
Buraya kadar okuduysanız bile teşekkür ederim, yardımlarınızı bekliyorum. İyi forumlar.
Buraya kadar okuduysanız bile teşekkür ederim, yardımlarınızı bekliyorum. İyi forumlar.